Setari Cookie-uri

Advertorial Prevenția, pentru o viață lungă și sănătoasă

Multe boli pot fi evitate printr-un stil de viață sănătos. Totodată, controalele preventive regulate sunt, de asemenea, cruciale pentru a identifica din timp eventualele riscuri și pentru a rămâne sănătoși cât mai mult timp posibil.

Cine ar trebui să efectueze investigații medicale preventive?

Practic toată lumea. Dar mai ales persoanele care au o predispoziție genetică, adică persoane în familiile cărora sunt cazuri de cancer, boli cardiovasculare, boli de tiroidă, diabet etc.

Controalele preventive de rutină nu sunt doar parte a unui stil de viață sănătos, ci sunt totodată vitale. O serie de boli grave se dezvoltă neobservate și nu provoacă niciun simptom, pentru o perioadă lungă de timp. În această fază incipientă, majoritatea bolilor pot fi tratate cu succes. Hipertensiunea arterială, de exemplu, poate rămâne nedetectată pentru o perioadă lungă de timp, deoarece organismul se adaptează la tensiunea crescută și adesea nu prezintă niciun simptom pentru o perioadă lungă de timp. Când apare o problemă, aceasta poate fi gravă și complicațiile sunt dificil de tratat.

Medicina preventiva in spitalele PremiQaMed din Viena (youtube.com)

Cum decurge un control medical preventiv?

În primul rând, un medic internist emite un istoric medical detaliat și determină factorii de risc personali ai pacientului. Pe baza acesteia, se efectuează analize de sânge ample, ecografii, controale cardiovasculare și controale specifice sexului, pentru bărbați și femei. În funcție de nevoile individuale sau de o boală anterioară, se pot efectua și module de specialitate, de ex. pentru examinarea pielii, a ochilor, a sistemului nervos, a sistemului musculo-scheletic etc.

După finalizarea examinărilor, pacientul primește un rezumat și recomandări despre cum să-și îmbunătățească sau să-și întărească starea de sănătate.

Prevenirea cancerului

Prevenirea și detectarea într-un stadiu foarte incipient este deosebit de crucială atunci când vine vorba de cancerul de organe. Datorită metodelor chirurgicale moderne și noilor terapii medicamentoase, șansele de recuperare în acest stadiu sunt foarte mari, la orice vârstă.

Cancerul - prevenția și depistarea precoce în Spitalul Privat Confraternität din Viena (youtube.com)

O metodă foarte eficientă pentru prevenirea cancerului de colon, de exemplu, este colonoscopia, care poate preveni mai mult de 90% din toate cazurile de cancer de colon. Din 2023, Spitalul Privat Confraternität aplică o nouă tehnologie folosind inteligența artificială, care oferă rezultate și mai precise.

Inteligența artificială în colonoscopie – un progres enorm în depistarea cancerului de colon - PremiQaMed

Diagnosticare specială

În spitalele private PremiQaMed este, de asemenea, posibil să se efectueze programe cuprinzătoare de investigații interdisciplinare pentru probleme medicale complexe. Cele mai moderne facilități de diagnosticare sunt disponibile în acest scop. Programările sunt posibile fără timpi lungi de așteptare.


Kudika
13 Mai 2024
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.