Setari Cookie-uri

Plante medicinale care regleaza tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala variaza in functie de multi factori si este normal sa prezinte variatii mici, chiar pe parcursul aceleasi zile. Cauzele variatiilor tensiunii arteriale, fie ea in limitele fiziologice sau nu, sunt reprezentate de stres, de varsta, de greutate, de dezechilibre endocrine, de anumite boli, de colesterol, ateroscleroza, starea de hidratare a organismului etc. Atunci insa cand tensiunea depaseste valorile fiziologice, cu aproximatie intre 100-70mmHg si 130-90mmHg, si valorile modificate dureaza o perioada mai lunga putem spune ca este vorba despre o patologie.

Tensiunea arteriala variaza in functie de multi factori si este normal sa prezinte variatii mici, chiar pe parcursul aceleasi zile. Cauzele variatiilor tensiunii arteriale, fie ea in limitele fiziologice sau nu, sunt reprezentate de stres, de varsta, de greutate, de dezechilibre endocrine, de anumite boli, de colesterol, ateroscleroza, starea de hidratare a organismului etc. Atunci insa cand tensiunea nu se incadreaza in valorile fiziologice, cu aproximatie intre 100-70mmHg si 130-90mmHg, si valorile modificate dureaza o perioada mai lunga putem spune ca este vorba despre o patologie.

Vorbim de hipertensine atunci cand tensiunea arteriala este peste limitele normale. Pe Forumul Lumeaemica am gasit o discutie interesanta despre plantele medicinale care au efectul de reducere a tensiunii arteriale.

Plante medicinale care scad tensiunea

Citește și:

O utilizatoare considera ca ceaiul verde este cel mai bun.

Andral propune insa o alta planta: "Eu stiu ca usturoiul ajuta la reglarea tensiunii si vitamina C luata la toleranta intestinala."

Camimarina sustine de asemenea ca usturoiul lupta impotriva cresterii tensiunii, dar mai ales mancarea nesarata, Sarea, prin aportul mare de sodiu pe care il aduce, creste tensiunea.

Solitara ne informeaza: "Pentru scaderea tensiunii e foarte bun viscul. I-ti pui intr-o cana de ceai citeva flori de visc si o umpli cu apa. O lasi de seara pina dimineata o strecori si bei din ea 2-3 inghitituri ,restul a doua zi si asa mai departe pina o termini .Crede-ma ca e foarte eficient."

Naturistul ne sugereaza o alta planta: "O planta care scade tensiunea cu succes este rhodiola rosea! ". De asemenea tot el sustine: "Pentru colesterol si detoxifiere,aveti nevoie de o schema profesionista de tratament,trebuie discutat amanuntit!"

Citește și:

Voi cum va tineti in frau tensiunea? Ce alte plante medicinale cunoasteti care au efect hipotensiv? Va asteptam parerile pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.