Inimi umane miniaturale, create in laborator de cercetatori

Inimi umane miniaturale, create in laborator de cercetatori
Kudika
8 Iulie 2014

Inimi umane miniaturale, capabile sa bata de o maniera autonoma, au fost create in laborator de cercetatorii de la Universitatea Abertay din Scotia, informeaza dailymail.co.uk.

Sursa: 9am.ro

Inimile au fost create cu scopul de a-i ajuta pe oamenii de stiinta sa gaseasca un leac impotriva hipertrofiei cardiace, o maladie a inimii care poate sa provoace moartea subita. Ele au fost obtinute din celule susa, au diametre de 1 milimetru si se contracta cu 30 de batai pe minut.

inimi miniatura laborator

Desi erau sanatoase initial, inimile miniaturale au fost tratate apoi cu diverse substante chimice de oamenii de stiinta, pentru a stimula instalarea acelei afectiuni fiziologice care le face sa devina hipertrofice - exagerat de mari - din cauza unei cresteri anormale a celulelor cardiace. Dupa imbolnavirea lor, inimile miniaturale au fost tratate cu o serie de medicamente noi, intrucat medicii doreau sa vada daca pot sa previna aparitia bolii, scrie MEDIAFAX.

"Desi inimi umane au mai fost create in laborator si in trecut, este pentru prima data cand a devenit posibil sa introducem anumite boli in ele", a explicat profesorul Nikolai Zhelev, coordonatorul studiului.

"Hipertrofia cardiaca poate fi ereditara, poate fi cauzata de boli precum diabetul sau poate fi cauzata de practicarea unor exercitii fizice prea intense. Din cauza acestei boli[...]

Citeste continuarea articolului: Inimi umane miniaturale, create in laborator de cercetatori

Foto: cercetare medicala - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri