Setari Cookie-uri

Peste 50% dintre femei decedeaza din cauza bolilor cardiovasculare

52% dintre decesele in randul femeilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare

Comunicat de presa

In Romania, incidenta bolilor cardiovasculare creste de la an la an. Aproximativ 47% dintre decese sunt cauzate de bolile cardiovasculare, cu o incidenta mai mare in randul femeilor-52% vs. 42% in randul barbatilor.

In ultimii ani s-a constatat o scadere semnificativa a varstei la care debuteaza bolile cardiovasculare, in special cele cardiovasculare ischemice precum angina pectorala sau infarctul miocardic acut, de la 45 de ani, cum se observa in trecut, la 35 de ani, in prezent.

“Odata cu cresterea incidentei bolilor cardiovasculare si scaderea varstei de debut a acestora se simte o nevoie acuta de tratamente revolutionare care sa redea sanatatea pacientilor in cat mai scurt timp. Unul dintre aceste tratamente de ultima generatie este reprezentat de stentul coronarian complet bioresorbabil.

Citește și:

Procedura se efectueaza in sala de angiografie de catre medicul interventionist, se realizeaza printr-o punctie de 1-2 mm la nivelul mainii sau piciorului, iar prin aceasta punctie se introduc catetere de ghidaj (tuburi subtiri de plastic). Prin aceste catetere se livreaza si se monteaza stenturile pe arterele inimii. Beneficiul imens al procedurii este ca trateaza afectiunea ischemica (ingustarea sau blocarea vaselor de sange), iar pacientul se externeaza dupa doar 24 de ore.“, a declarat Dr. Marin Postu, medic specialist cardiolog, supraspecializat in Cardiologie Interventionala la Centrele de Excelenta ARES Bucuresti.

In ceea ce priveste beneficiile stentului, acestea sunt caracterizate prin cele trei metode de comportament ale acestuia:
• La un an sau doi ani de la montare, acesta se dizolva transformandu-se in dioxid de carbon si apa, elemente biocompatibile.
• Dupa montare se comporta ca o structura prin care poate circula liber sangele, tratand astfel afectiunea cardiovasculara ischemica.
• Elibereaza timp de cateva luni un medicament antiproliferativ, adica impiedica cresterea excesiva a tesutului in interiorul stentului.

Citește și:

Cei trei factori principali ai bolilor cardiovasculare sunt:

Fumatul: Statisticile arata ca 32% dintre barbatii cu varsta de peste 15 ani si aproximativ 10% dintre femeile din aceeasi categorie de varsta au acest viciu. Totodata, 25 % dintre adolescentii de 15 ani precum si 15% dintre adolescentele de 15 ani fumeaza.

Dieta: In ceea ce priveste dieta romanilor, 36% dintre acestia consuma legume o data pe zi si 15 % din ei consuma de doua ori pe zi. Belgia consuma in proportie de 10,2% de cel putin doua ori pe zi si 72,5% din populatie consuma o data pe zi legume.

Sedentarismul: Conform Eurobarometrului efectuat de catre Societatea Europeana de Cardiologie, Romania se afla sub media europeana in ceea ce priveste efectuarea exercitiilor fizice. 8% din populatia Romaniei face exercitii de cel putin cinci ori pe saptamana, 6% de cel putin trei sau patru ori pe saptamana, 7% o data sau de doua ori pe saptamana. 49% dintre romani nu fac sport niciodata.

Citește și:

Pentru prima data in sistemul privat din Europa si in premiera nationala in Romania, stenturile coronariene bioresorbabile au fost montate in cadrul Centrelor de Excelenta ARES Bucuresti.

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.