Setari Cookie-uri

Microdermoabraziunea solutia minune pentru cele mai suparatoare probleme ale pielii

Pielea este cel mai mare organ de simt si totodata cea mai vulnerabila in raport cu mediul, fiind prima barieta impotriva factorilor nocivi. De aceea pielea este adesea expusa factorilor infectanti sau lezionali, cosurilor, inflamatiilor, petelor si cicatricilor.

Pielea este cel mai mare organ de simt si totodata cea mai vulnerabila in raport cu mediul, fiind prima bariera impotriva factorilor nocivi. De aceea pielea este adesea expusa factorilor infectanti sau lezionali, cosurilor, inflamatiilor, petelor si cicatricilor.

Ce este microdermoabraziunea?

microdermoabraziune Pielea are trei straturi: epiderma, derma si hipoderma. Cel mai superficial strat este reprezentat de epiderma. Epiderma contine mai multe straturi celulare, cele bazale (profunde) avand rol regenerativ. Straturile profunde sunt impinse spre suprafata de noile straturi formate din cel bazal, iar cu cat o celula se departeaza mai mult de stratul profund, cu atat secreta mai multa keratina, o substanta de protectie impotriva factorilor nocivi, urmand ca in straturile superficiale celulele sa moara si sa fie apoi inlaturate prin procesul natural de exfoliere.

Citește și:

Pielea indeplineste astfel rol protectiv prin mai mult mecanisme:
- Prezinta mai multe straturi celulare care impiedica patrunderea bacteriilor de la suprafata pielii in organism;
- Prin descuamarea continua asigura inlaturarea celulelor posibil infectate;
- Are un pH acid care nu permite dezvoltarea microbilor;
- Secreta keratina, o sunstanta protectoare;
- Secreta in prezenta razelor solare un pigment ce protejeaza de arsuri restul corpului, nepermitand razelor solare sa patrunda mai departe de stratul epidermic, numita melanina, care da si culoarea ciocolatie a bronzului.
In cazul arsurilor solare profunde pielea ramane cronic pigmentata, aparand petele maronii. De asemenea in urma traumatismelor apar cicatricile prin formarea de tesut fibros, insa totodata pot sa apara si vergeturile care se datoreaza unor multiple cauze (crestere rapida in volum, graviditate, cure de slabire drastice etc).

Citește și:

    Microdermoabrazinea este o procedura cosmetica ce foloseste cristale foarte fine de zahar cu care abrazeaza delicat straturile superficiale ale pielii, stimuland astfel capacitatea regenerativa a straturilor bazale din epiderma. In felul acesta este stimulata si reepitelizarea, un proces prin care anumite zone lezate din piele sunt din nou acoperite de epiderma functionala, ci nu de tesut fibros, cicatricial.

    Prin aceste efecte microdermoabrazinea poate fi folosita cu succes pentru inlaturarea ridurilor fine, a cicatricilor mici, a semnelor lasate de acnee sau pojar ori a petelor pigmentare.

    De asemenea microdermoabraziunea ajuta la redobandirea unui aspect tanar al pielii si permite tonifierea acesteia, mai ales daca se aplica imediat dupa procedura un masaj cu colagen.

    Totusi microdermoabraziunea inlatura tocmai stratul protector al pielii, aceasta ramanand foarte vulnerabila infectiilor si arsurilor.

    Citește și:

      De aceea se recomanda ca dupa microdermoabraziune:
      - Sa pastrati cu strictete igiena pielii dupa recomandarile specialistului;
      - Sa nu va expuneti la soare sau la solar;
      - Sa nu folositi produse cosmetice de ingrijire a pielii, decat cele recomandate de specialist;
      - Sa schimbati zilnic asternuturile;
      - Sa nu folositi produse cosmetice de par si sa va tineti parul strans.

      Vizionare placuta


      Kudika
      7 Aprilie 2010
      Echipa Kudika

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.