Kudika
15 Octombrie 2013

O echipa de medici a hotarat sa se alature celor care lupta impotriva cancerului mamar, pentru a arata tuturor femeilor din Romania ca exista posibilitatea de a-si reechilibra viata familiala si sociala, puternic afectata de aceasta boala.

Comunicat de presa

Reconstructie mamara cu propriul tesut adipos

Echipa, condusa de Dr. Dragos Zamfirescu, va efectua marti, 15 octombrie, o operatie pro-bono de reconstructie mamara folosind tesut propriu provenit de pe abdomenul pacientei. Aceasta a suferit o mastectomie ca urmare a unui cancer la san. Interventia va avea loc la sediul Clinicii Zetta, iar echipa medicala ii mai cuprinde pe chirurgii Dumitru Totir si Andrei Stefanescu si pe medicul specialist anestezist Irina Rentea.

Olimpia Nadolu despre #CheckYourSelfie si invinge cancerul de san!

Din pacate, majoritatea femeilor care traiesc cu stigmatul lipsei unuia sau a ambilor sani nu stiu ca li se pot reconstrui sanii si nici nu cunosc care sunt variantele de refacere pentru ca nu au fost informate niciodata. Am corelat momentul acestei operatii cu Ziua Reconstructiei Sanului (BRA-day) - 16 octombrie – pentru a transmite un mesaj cat mai eficient si pentru a reduce deficitul de informatii legat de reconstructia de san dupa mastectomie. Am decis sa realizam aceasta operatie, chiar suportand costurile ei, pentru a face cunoscut faptul ca reconstructia poate face ca viata unei victime a mastectomiei sa continue la fel de armonios ca a oricarei alte femei” spune Dragos Zamfirescu, medic primar cu o experienta vasta ce insumeaza peste 10.000 de ore de operatii de chirurgie estetica si reconstructiva.

mastectomie - reconstructie mamara cu grasime proprie

Lisabona-Gilda Zahariali a fost diagnosticata cu cancer mamar, iar in urma cu un an a suferit o mastectomie a sanului drept. De atunci, viata ei familiala si sociala a suferit transformari dramatice. „E incredibil de greu sa treci printr-un astfel de soc, iar societatea noastra – de la medici la oamenii de pe strada – nu e pregatita sa ajute femeile in situatia mea. Niciun oncolog nu mi-a vorbit vreodata despre posibilitatea refacerii sanului dupa operatie si stiu multe alte femei care va pot spune acelasi lucru. Sa mergi pe strada si sa auzi oameni razand de tine pentru ca ai un singur san este extrem de greu, doare pana la lacrimi. Stiu femei care isi umpleau cupa goala a sutienului cu saculeti cu nisip sau fasole, doar pentru a preveni asemenea momente jenante” spune Lisabona. „Tocmai pentru ca traim intr-o astfel de societate, am un singur mesaj pentru femei: ca sa nu ajungeti in astfel de situatii grele, faceti un screening mamar anual”.

Dragos Zamfirescu, coordonatorul echipei, este doctor in stiinte medicale, medic primar in chirugie plastica, estetica si microchirurgie reconstructiva la Spitalul Clinic de Urgenta „Floreasca” Bucuresti si sef de lucrari la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, la catedra de chirurgie plastica. Are o experienta de peste 16 ani in chirurgie plastica, 15 ani in microchirurgie reconstructiva si 13 ani in chirurgie estetica.

Foto@Shuttersock.com

6 Semne premonitorii ale CANCERULUI DE SAN

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: