Setari Cookie-uri

Sanii LASATI: Ce solutii propun esteticienii

Numarul procedurilor de ridicare a sanilor creste vertiginos in Statele Unite ale Americii, comparativ cu numarul interventiilor de marire a sanilor prin introducerea implanturilor mamare. Potrivit ultimelor statistici furnizate la sfarsitul lunii martie de Societatea Americana a Chirurgilor Plasticieni, rata de crestere a procedurilor de ridicare a sanilor este de doua ori mai mare fata de rata implanturilor mamare.

Comunicat de presa

Cu toate acestea, cifrele arata ca implanturile mamare sunt de departe cele mai cautate proceduri de infrumusetare in randul femeilor.

Statisticile Societatii Americane a Chirurgilor Plasticieni arata ca in 2013, au fost realizate peste 90.000 de interventii de ridicare a sanilor, ceea ce inseamna o crestere de 70% fata de anul 2000, cand s-au inregistrat mai putin de 53.000 de astfel de interventii.

In ceea ce priveste Romania, expertii romani in chirurgie estetica sustin ca si la noi in tara se observa o cerere din ce in ce mai mare pentru procedurile de ridicare a sanilor.

operatie ridicare sani lasati

“Procedura standard de ridicare a sanilor sau mastopexia, cum este numita in termeni de specialitate, a devenit populara si in randul romancelor. Pentru Romania nu avem cifre oficiale, insa se estimeaza ca in Europa, anual, au loc aproximativ 10.000 de astfel de interventii. Bineinteles, nu putem vorbi de cifre asemanatoare cu cele inregistrate de colegii nostri americani, insa se poate observa si la noi o crestere a cererii pentru aceasta interventie”, a declarat dr. Cristian Nitescu, medic primar in chirurgie estetica.

Citește și:

Interventia de ridicare a sanilor este procedura de infrumusetare prin care chirurgii plasticieni aduc sanii la nivelul considerat optim pe torace, acestia capatand in urma operatiei si o forma atragatoare, feciorelnica, datorita indepartarii excesului tegumentar. Aceasta este solutia perfecta pentru femeile ai caror sani au suferit transformari dupa nastere si alaptare sau pentru persoanele care au slabit brusc si in urma acestui proces, au ramas cu sani cazuti, dar si pentru persoanele care datorita gravitatiei si varstei constata ca sanii nu mai sunt ca in tinerete. In anumite cazuri, operatia este realizata concomitent cu introducerea de implanturi mamare, pentru obtinerea unui plus de volum.

“Din ce in ce mai multe femei care au observat ca volumul sanilor lor a scazut considerabil vin in cabinetul meu si-mi cer ajutorul. Din fericire, exista numeroase solutii pentru problemele de care ele se plang, printre care se numara si mastopexia”, a explicat dr. Cristian Nitescu, adaugand ca femeia care dispune de un tesut mamar dens, care are un san de volum mediu, dar ptozat este candidatul ideal pentru aceasta interventie. Desigur si la pacientele cu sani mici, daca exista o ptoza, ea se poate rezolva, exact cum am mentionat si mai sus, concomitent cu introducerea unor implanturi la nivelul sanilor. La femeile cu sanii mari si cazuti, se recomanda mai degraba o reductie mamara, adica o operatie, in care, pe langa ridicarea sanilor se indeparteaza si excesul de tesut mamar.

Citește și:

Procedura chirurgicala de ridicare a sanilor este o operatie complexa, ce consta in realizarea mai multor incizii, eliminarea pielii in exces, redimensionarea si repozitionarea areolei, adica partea din jurul sfarcului.

Foto: sani lasati by Shutterstock.com

***


Doctorul Cristian Nitescu este medic primar in chirurgie plastica si estetica, doctor in stiinte medicale si unul dintre cei mai cunoscuti chirurgi plasticieni din Romania. Specialistul va sta la dispozitie pentru orice informatii legate de indicatiile pre si post-operatorii in diferite interventii chirurgicale de chirurgie estetica pe site-urile:
www.operatie-estetica.ro sau www.DrNitescu.ro.

Vizionare placuta


Kudika
21 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.