Setari Cookie-uri

Cum sa te operezi fara sa ramai cu cicatrici

Recuperare rapida, nicio cicatrice si timp minim de spitalizare – acestea sunt doar cateva dintre cele mai importante avantaje ale chirurgiei prin incizie unica LESS-SILS, o metoda revolutionara pentru o gama complexa de interventii si o solutie cu multiple beneficii atat pentru pacient cat si pentru chirurg.

Comunicat de presa

Ce face cu totul si cu totul speciala aceasta procedura chirurgicala este maniera in care aceasta este efectuata. Avand la baza o metoda minim invaziva, chirurgia LESS-SILS este realizata printr-o singura incizie, de foarte mici dimensiuni in urma careia nu raman cicatrici. Un alt avantaj deosebit al acesteia este versatilitatea, intrucat cu ajutorul acestei metode revolutionare se pot realiza multiple interventii chirurgicale de la cele mai simple, prin ombilic, precum apendicite, hernii, enventratii, colecist, pana la cele mai complexe precum interventii bariatrice, histerectomii sau cancere.

Un sprijin esential pentru pacientii obezi – chirurgia bariatrica prin incizie unica

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, bolile metabolice iau amploare in fiecare an, astfel ca 34% din populatie este supraponderala, iar dintre acestia 3% se confrunta cu obezitate morbida. In aceste conditii, tot mai multi aleg tratamentul chirurgical, fiind singura solutie cu rezultate pe termen lung, iar chirurgia bariatrica prin incizie unica aduce un sprijin suplimentar atat in timpul procedurii cat si dupa.

Citește și:

In cazul pacientilor, pe langa avantajul estetic, chirurgia LESS-SILS prezinta numeroase avantaje precum: reducerea traumei operatorii, micsorarea durerii postoperatorii si a necesarului de analgetice, diminuarea complicatiilor interventiei, iar timpul de recuperare este mai mic. In urma acestei proceduri circuitul alimentar nu este influentat, acesta va functiona normal, pacientii putand consuma orice aliment dar in cantitati reduse. Mai mult decat atat, procedura nu aduce inconveniente pe termen mediu si lung comparativ cu celelalte tehnici asemanatoare.

Echipa noastra aplica preferential metoda «Gastric Sleeve», pe cale laparoscopica sau prin incizie ombilicală unică (chirurgie LESS), intrucat pe baza experientei anterioare si a rezultatelor pe care le-am obtinut, este cea mai eficientă tehnica. Pacientii pe care i-am operat pana acum prin aceasta procedura in cei peste 3 ani de cand am adus chirurgia bariatrica la Brasov au slabit impreuna peste 3600 kg, multi dintre ei ajungand chiar si la normoponderabilitate”, explica Dr. Bogdan Moldovan, Seful Sectiei de Chirurgie Generala la „Spitalul Sf. Constantin” din Brasov.

Citește și:

Cele 12 tipuri de oreratii prin incizie unica LESS-SILS

Echipa spitalului efectueaza 18 tipuri de operatii LESS, printre care o serie de 12 premiere nationale prin aceasta metoda:

  • hepatectomia LESS,
  • Rezectia Lagrot LESS a chistului hidatic,
  • Fenestrarea LESS in boala polichistica hepatica cu chiste mari,
  • Splenectomie LESS,
  • Sleeve gastrectomy LESS,
  • Cura TAPP in hernia uni si bilaterala LESS,
  • Rezectia anterioara joasa LESS pentru cancer rectal mijlociu,
  • Amputatia rectala Miles LESS pentru cancer rectal inferior,
  • Cura eventratiei postapendicectomie LESS,
  • Rezectia chistului renal LESS,
  • Rezectia chistului splenic LESS,
  • histerectomia LESS.

Pe langa interventiile “fara cicatrici” cu care se remarca spitalul brasovean, la Spitalul Sf. Constantin se mai efectueaza proceduri chirurgicale complexe in domeniile: neurochirurgie spinala si cerebrala, O.R.L., urologie, chirurgie plastica, ortopedie, chirurgie oncologica de anvergura, chirurgie hepatica si endocrina.

Citește și:

Foto: cicatrici - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.