Setari Cookie-uri

Reductia mamara - un moft sau o necesitate?

Majoritatea femeilor, dar si a barbatilor privesc cu neincredere si cu un oarecare amuzament ideea de micsorare a sanilor. Intr-o perioada in care majoritatea femeilor isi doresc marirea lor, reductia mamara pare a fi un moft sau chiar o nebunie. Cu toate acestea, exista femei pe care marimea sanilor le afecteaza din punct de vedere psihic, dar mai ales fizic.

Comunicat de presa

Hipertrofia mamara reprezinta cresterea excesiva in volum si greutate a sanilor, fapt ce produce intinderea si relaxarea ligamentelor care sustin glanda mamara, dar mai ales a pielii ce o contine. Astfel apare si ptoza mamara, sanul se lasa iar problemele care tin de acest aspect nu sunt doar de natura estetica.

Sanii foarte mari pot afecta sanatatea

Pe langa faptul ca sanii foarte mari pot determina un aspect inestetic si flasc ce apare mult mai devreme decat in cazul sanilor de marime medie sau mica, acestia pot cauza si probleme din punct de vedere fizic. Cele mai intalnite neplaceri ce apar din cauza sanilor foarte mari sunt durerile de gat, de umeri si de spate. Din cauza greutatii mari, apar modificari ale posturii corpului, putandu-se ajunge chiar la deformari ireversibile ale coloanei vertebrale cervicale. Hernia de disc este o alta problema ce poate fi luata in considerare, mai ales din cauza faptului ca de multe ori sanii foarte mari sunt asociati cu obezitatea.

Citește și:

O alta problema comuna femeilor cu sani foarte mari, problema ce apare in special in perioada verii, este aparitia eczemelor, a dermatitelor si a micozelor la nivelul santurilor submamare. Problemele pot aparea atat din cauza caldurii si a perspiratiei din zona respectiva, cat si din cauza utilizarii unei lenjerii intime nepotrivite ca marime, ce nu ofera suficient suport sau care este realizata dintr-un material ce nu lasa pielea sa respire.

Un aspect foarte important in ce priveste modul in care marimea sanilor afecteaza viata femeilor este faptul ca multe dintre acestea au o perceptie negativa asupra propriului corp. Hipertrofia mamara limiteaza si viata sociala, pacientele evitand unele activitati fizice, avand dificultati legate de somn si de alegerea hainelor potrivite.

Cum se realizeaza reductia mamara

Interventia de micsorare a sanilor se realizeaza prin indepartarea tesutului mamar excesiv pentru a obtine o marime sanatoasa si confortabila a sanilor, pentru a-i ridica si a-i contura. Pe langa aceste beneficii, prin aceasta operatie sanii inegali pot fi echilibrati ca marime si se reduce riscul aparitiei cancerului mamar.

Citește și:

„Tehnicile de reductie mamara variaza in functie de marimea, forma sanilor si cantitatea de tesut ce urmeaza sa fie indepartat. Incizia pleaca din jurul areolei mamare, se extinde vertical pe polul inferior al sanului. In tehnica moderne NU se mai face incizia din santul submamar ! In functie de caz, incizia poate avea forma de de litera L sau I.”, explica Dr. chirurg estetician Calin Dobos.

Reductia mamara se poate realiza la orice varsta, insa este recomandat sa se realizeze dupa ce sanii sunt complet dezvoltati. In gigantomastii se poate face si la 16 ani. Interventia este recomandata femeilor care sufera de probleme precum cele mentionate mai inainte, iar riscurile operatiei sunt aceleasi ca in cazul oricarei interventii: acumulari de lichide, intarziere in vindecare, reactii adverse la anestezie, usoare asimetrii, dar pot fi remediate ulterior.

Citește și:

    Operatia se realizeaza in 2 ore, cu anestezie generala, iar vindecarea primara necesita 14 zile. In acest timp sunt necesare controale periodice si sunt contraindicate eforturile fizice, dormitul pe burta sau ridicarea de greutati. Timp de aproximativ o luna dupa operatie este recomandata purtarea unui sutien chirurgical. Pretul unei astfel de interventii este de 2400 de euro, iar mai multe detalii despre aceasta operatie puteti afla pe www.drdoboscalin.ro.

    Foto: sutien rosu - shutterstock.com

    Vizionare placuta


    Kudika
    10 Aprilie 2015
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.