Setari Cookie-uri

Nas de ducesa - una dintre cele mai cerute operatii in Marea Britanie

Chiar daca nu exista un standard universal acceptat care sa defineasa combinatia cea mai frumoasa de trasaturi ale nasului, cert este ca un nas rotit la mai putin de 90 grade spre fata arata masculin, aplecat si lung, deci nu poate fi definit ca etalon de frumusete.

Specialistii sustin ca pentru a imbunatati aspectul unui nas, unghiul optim de rotatie pana la varf trebui sa fie de 106 grade, masurat de la buza superioara.

In zielele noastre tot mai multe femei solicita operatii estetice asemanatoare cu cele ale vedetelor preferate, crezand ca odata cu interventia de rinoplastie vor fi si ele la fel de fericite ca acestea, ceea ce nu intotdeauna se intampla. Insa, este clar ca increderea in sine creste iar zambetele sunt la fel de dese ca uitatul in oglinda.

Adevarul este ca un nas mic si drept isi doresc toate femeile, insa tineti cont ca acesta trebuie sa fie in perfecta armonie cu forma fetei. Asa ca ceea ce se potriveste in cazul cuiva nu este la fel de benefic in cazul altcuiva.”, declara chirugul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, medic in cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Citește și:

Spre exemplu, trei femei din Marea Britanie de 24, 28 respectiv 31 de ani au decis ca nasul lor trebuie sa arate perfect, ca al lui Kate Middleton si astfel si-au facut rinoplastii. Din fericire modelul ales corespunde cu trasaturile fetei lor, insa nu in totdeauna acest lucru este valabil.

Trendurile in materie de operatii estetice au fost si vor continua sa fie dictate de vedetele de la Hollywood. Tot mai multe femei, dar si barbati, care opteaza pentru o schimbare de natura estetica, au ca model de inspiratie o actrita sa actor.

Nasuri perfecte precum cel al lui Kate Middleton, Scarlett Johansson, Kate Beckinsale sau Jessica Biel sunt cerute cu ardoare chiar si de catre clientele mele.”, marturiseste chirugul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Ce trebuie sa stii despre operatia de rinoplastie

Rinoplastia este interventia chirurgicala de imbunatatire a aspectului extern al nasului, ce contribuie la restabilirea armoniei faciale. Operatia trebuie sa fie hotarata cu prudenta, deoarece ea modifica aspectul fetei intr-un mod simtitor, de unde rezulta utilitatea fotografiilor si videosintezelor, care ajuta la o previzualizare a rezultatelor.

Citește și:

Rinoplastia se face sub anestezie generala cu sedare intravenoasa durata fiind de aproximativ o ora. Exista doua tipuri de rinoplastie: inchisa si deschisa.

Dupa operatie, pe piramida nazala se pune o atela, care se mentine de regula 7 zile. In primele zile postoperator, pacientul isi poate simti fata umflata, cu edem si echimoze in special la nivelul pleoapelor inferioare.

Timp de 2 saptamani trebuie evitate activitatile solicitante, care pot creste tensiunea arteriala, fapt ce poate favoriza unele sangerari. La pacientii care poarta ochelari, pe o perioada de 6-7 saptamani este contraidicat ca acestia sa se sprijine pe piramida nazala.

Nasul operat ramane sensibil pe o perioada de 21 zile si ia un aspect natural dupa 2 luni, insa cel definitiv va putea fi observat dupa trecerea unei perioade de un an.

Momentul cel mai potrivit pentru realizarea rinoplastiei este in anotimpurile de primavara si toamna, deoarece temperaturile foarte ridicate sau scazute pot afecta perioada recuperarii.

Citește și:

Candidatii pentru interventia de remodelare a nasului trebuie sa aiba peste 16 ani in cazul fetelor, iar pentru baieti minim 18 ani, deoarece doar dupa acest interval, oasele nazale au ajuns la maturitate si operatia poate fi realizata fara retineri.

Vizionare placuta


Kudika
8 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.