Ce tip de implant mamar aleg: rotund sau anatomic, sub muschi sau deasupra?

Ce tip de implant mamar aleg: rotund sau anatomic, sub muschi sau deasupra?

Operatiile de augmentare mamara au devenit o procedura la ordinea zilei, insa cele mai importante aspecte precum tipul de implant si pozitionarea acestora este trecuta cu vederea. De aceea, atat informarea prealabila, cat si discutia cu medicul pot elucida aceste intrebari.

Comunicat de presa

Cand o pacienta isi doreste un bust mai generos, vine si se prezinta in fata medicului specialist cu sperantele si asteptarile sale. In cele mai multe cazuri, implantele se vor a fi „cat mai mari, dar totusi sa para naturale” – ceea ce deseori e un antagonism. Pentru ca sanii sa aiba un aspect natural, acestia trebuie sa fie in perfecta armonie cu intregul corp. Pacientele trebuie sa stie ca tipul, dar mai ales marimea implantului pe care il aleg sunt determinate de marimea toracelui unde se pun, fizionomia corpului, cantitatea de tesut mamar si marimea cupei pe care si-o doresc. Cele mai reusite implanturi sunt cele aplicate in limitele normale corporale, care au un aspect natural si armonios”, sustine medicul specialist in chirurgie estetica, dr. Calin Dobos.

In functie de preferintele acestora, pot fi folosite implanturile rotunde sau anatomice, pozitionate deasupra sau sub muschiului pectoral. Un pas decisiv in alegerea implantului – rotund sau anatomic – care sa se potriveasca cu forma sanilor este sfatul medicului specialist, care dupa o examinare atenta va putea recomanda implanturile ideale, bineinteles, in functie de dorintele fiecarei paciente.

Unde se pozitioneaza implantul?

Implantul siliconic se poate introduce sub san, intre glanda mamars si muschiul pectoral, acesta fiind cunoscut drept implant subglandular. Operatia este mai usoars, nefiind necesars manipularea muschiului pectoral. Durerea si disconfortul postoperatorii sunt mai mici intrucat muschii sunt lssati intacti. Acest tip de interventie este recomandat cu precsdere femeilor sportive la care plasarea subpectorals ar duce la deformarea vizibils a implantului odata cu contractia muschiului pectoral.

Inss, nici dezavantajele nu sunt de neglijat. La pacientele slabe se pot vedea si simti marginile implantului plasat subglandular. Rata de contracturs capsulars este mai mare. Doar pielea nu suports greutatea implantului, sanii se lasa mai repede, iar la o perioads dups operatie s-ar putea ca pacienta ss necesite un lifting al sanului.

Implantul partial submuscular, se plaseaza sub muschiul pectoral , iar principalul avantaj este riscul mai redus de contracturs capsulars. De asemenea, stabilitatea implantului este mai mare. Marginile implantului sunt partial acoperite, iar la atingere sanul e mai natural. Exista tehnici specifice care protejeazs implantul de miscsrile muschiului si dau sanului un aspect mai natural.

Implantul total sub musculatura este plasat total sub muschiul pectoral si se foloseste cu precsdere atunci cand se plaseazs implante de dimensiuni mici, mai ales in cazul reconstructiei de san. Acestea nu se folosesc in chirurgia estetics.

Implanturi rotunde vs anatomice – pro si contra

Pentru toate implanturile exista atat avantaje, cat si dezavantaje, pe care pacientele trebuie sa le cunoasca in momentul deciziei.

In timp ce implanturile anatomice au un aspect mai natural, o inaltime mai mare si urca mai sus spre decolteu, umpland toracele, cele rotunde au diametrul mai mic si, contrar aparentelor si a ceea ce „se stie”, nu umplu la fel de bine decolteul in cazul pacientelor care nu au fost inzestrate cu un decolteu generos.

Implanturile anatomice au la baza un gel mai coeziv, care accentueaza fermitatea sanilor si au un pret mai ridicat, fata de cele rotunde care sunt mai ieftine.

Una din complicatiile posibile e rotirea implanturilor. Daca se rotesc in jurul axului, la cele rotunde, e adevarat, nu se observa, pe cand la cele anatomice da. Ambele tipuri de implanturi insa, daca se „rastoarna”, cu baza spre piele si varful spre muschi, lasa un aspect vizibil modificat, creeand posibilitatea unei alte interventii de „reasezare”.

***

Mai multe informatii despre interventiile de marire a sanilor, dar si despre alte proceduri de chirurgie estetica gasiti pe site-ul: www.drdoboscalin.ro

Foto: chirurg - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri