Setari Cookie-uri

Este lipoaspiratia o solutie pentru slabirea rapida?

Daca iti doresti sa slabesti cu siguranta esti bombardat mereu cu mesaje atractive care iti promit o silueta de invidiat cat ai bate din palme. Te-ai obisnuit deja cu dietele minune care “fac grasimea sa se topeasca” dar tu cauti o metoda sigura si eficienta de remodelare corporala asa ca ai vrea sa apelezi la chirurgia estetica. Este lipoaspiratia o solutie buna pentru tine?

Lipoaspiratia este una dintre cele mai intalnite interventii estetice realizate in Romania. Este o metoda rapida si eficienta de remodelare a corpului fara a depune eforturi fizice considerabile sau a supune organismul la diete daunatoare. Aceasta procedura presupune indepartarea excesului de grasime din diferite parti ale corpului: abdomen, solduri, coapse, fese, brate, gusa.

De multe ori, liposuctia este asociata cu alte interventii de remodelare corporala: lipectomiile (excizii de tesut excedentar din diferite zone, de exemplu abdominoplastia la abdomen), liftingurile de brate sau de coapse, etc. Uneori grasimea lipoaspirata poate fi utilizata pentru injectare in anumite zone fie pentru a umple defecte (cicatrici, riduri) fie pentru augmentarea anumitor zone.

Este insa aceasta interventie estetica o metoda de remodelare sau una de slabire? “Multa lume are falsa conceptie sau impresie ca lipoaspiratia este o metoda de slabire. Nimic mai gresit. Lipoabsorbtia este o interventie de remodelare, de retusare a unor depozite adipoase persistente. Spre exemplu, dupa ce a dat jos surplusul de kilograme, atat prin dieta cat si prin efort fizic, o persoana prezinta in ciuda eforturilor, un depozit de grasime localizat pe abdomen sau pe solduri, devenind astfel un candidat perfect pentru liposuctie. Scopul acestei interventii nu este ca pe cantar pacientul sa aiba o greutate mai mica, ci estetica, linia corporala sa fie armonioasa” explica dr. Cristian Nitescu medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale.

Citește și:

Trebuie mentionat de asemenea, ne atrage atentia domnul doctor, ca pacientii scad intr-adevar in greutate dupa operatie. Este firesc avand in vedere ca dintr-un depozit adipos abdominal, de exemplu, se poate scoate si un kg de grasime. Ei vor scadea si postoperator in greutate, organismul avand un metabolism mai accentuat dupa indepartarea grasimii. Totusi scopul liposuctiei nu este de a slabi, ci de a armoniza liniile corporale.

Este lipoaspiratia doar pentru femei?

Lipoaspiratia se adreseaza atat femeilor cat si barbatilor, dar intr-adevar numarul de femei care o solicita este semnificativ mai mare decat cel al barbatilor, proportia fiind cam de 70% la 30%. Explicatia acestui fapt nu e lipsa de interes la categoria masculina, ci constitutia anatomica diferita si modul de distribuitie al depozitelor de grasime mult diferit la femei, date in special de hormonii estrogeni, ce favorizeaza aparitia de “aripioare” sau modificarile corpului din timpul sarcinii.

Citește și:

Cui se adreseaza lipoaspiratia?

Candidatii pentru aceasta interventie sunt pacienti cu depozite adipoase localizate in diferite zone (abdomen, coapse – asa-numitele „aripioare” -, fese, brate, gusa, zona mamara la barbati), depozite persistente chiar si in urma efectuarii unor diete de slabire sau activitati fizice. Este foarte important ca atunci cand urmati aceasta procedura sa aveti o stare buna de sanatate fizica si mentala si sa aveti asteptari realiste in ceea ce priveste rezultatul interventiei.

Cine nu poate apela la lipoaspiratie

Exista cateva categorii de persoane la care nu se recomanda lipoaspiratia: persoane ce sufera de boli renale grave, neoplazii (cancere), afectiuni ce modifica vasele sangvine si circulatia la nivelul pielii si tesutului subcutanat (colagenoze, arterite), de asemenea persoanele cu hemofilie sau alte boli cu risc crescut de sangerare. Diabetul zaharat in sine nu e o contraindicatie, depinde insa de gradul de afectare si de cat de bine este tinut sub control.

Citește și:

Precautie trebuie sa existe si in cazul proaspetelor mamici: “Le recomand femeilor ce alapteaza sau celor care de abia au nascut, chiar daca nu alapteaza, sa astepte minim 6 luni -1 an de la nastere/intreruperea alaptarii dupa caz, inainte de a efectua o lipoaspiratie, pentru a permite organismului sa-si revina: atat hormonal cat si pentru o stabilizare a greutatii.” explica dr Cristian Nitescu medic primar chirurgie plastica si doctor in stiinte medicale.

Te poti ingrasa dupa liposuctie?

Dupa operatie, organismal tau va reactiona la fel ca si inainte. Astfel, daca nu respecti un stil de viata sanatos care include activitate fizica constanta si o dieta adecvata (fara calorii in exces, dar ce contine toate principiile alimentare), este posibil sa castigi in greutate sau sa apara “colacei” de grasime. Totusi, este putin probabil sa te ingrasi in zona lipoaspirata. De cele mai multe ori kilogramele in plus se distribuie in zonele netratate prin lipoaspiratie. Este de retinut insa, ca si regiunile in care s-a intervenit pot creste in dimensiuni, in cazul unui surplus de kilograme.

Citește și:

“Le recomand tuturor pacientilor mei ca dupa interventia de lipoaspiratie sa aiba un regim de viata sanatos: o dieta adecvata, fara excese calorice si efectuarea de sport” incheie Dr. Cristian Nitescu

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.