Comunicat de presa

Ce trebuie sa stii despre tratamentul diabetului zaharat, boala secolului 21

Opinia emisa de CHMP astazi este un pas inainte catre punerea medicamentului Toujeo la dispozitia persoanelor cu diabet zaharat care nu ajung la valoarea tinta a controlului lor glicemic sau care se afla in punctul de incepere a terapiei cu insulina”, a declarat Pierre Chancel, Senior Vice-Presedinte al Diviziei Globale Diabet a Sanofi. “Avem incredere ca vom putea adauga rapid portofoliului nostru aceasta noua optiune de tratament, pentru a-i ajuta pe pacienti sa isi atinga obiectivele controlului lor glicemic”.

insulina doza unica

Opinia pozitiva emisa de CHMP pentru Toujeo se bazeaza pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internationale de faza III, care au evaluat eficacitatea si siguranta Toujeo, comparativ cu Lantus, la peste 3500 de adulti cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolati cu tratamentul lor actual4-9. Toujeo si-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia, avand, totodata, un profil de siguranta favorabil. In studiile derulate la pacienti cu diabet zaharat de tip 2, Toujeo a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne (in orice moment al zilei) si nocturne, comparativ cu Lantus.

In urmatoarele luni, Comisia Europeana va emite o decizie definitiva cu privire la acordarea autorizatiei de punere pe piata a medicamentului Toujeo in UE. Toujeo a fost aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente din SUA (FDA) si este in proces de evaluare la alte autoritati de reglementare din lume.

Odata aprobat, Toujeo va fi disponibil sub forma de Toujeo SoloStar, un stilou injector preumplut jetabil care contine 450 de unitati de insulina, care necesita o treime din volumul injectabil pentru a livra acelasi numar de unitati de insulina ca si Lantus SoloSTAR si permite o doza maxima de 80 unitati pentru o singura injectie.

Foto: creion insulina - shutterstock.com

Insulina inhalabila produsa in SUA va fi distribuita la nivel mondial
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: