Setari Cookie-uri

Capcana dietei fara grasimi

In plina moda fara grasimi, statisticile arata ca ne ingrasam tot mai mult. Doar pentru ca anumite produse nu contin grasimi nu inseamna si ca sunt slabe in calorii. Alege grasimile bune si scapa de grasimea din organism, nu din regimul alimentar!

In plina moda „fara grasimi”, statisticile arata ca ne ingrasam tot mai mult. Doar pentru ca anumite produse nu contin grasimi nu inseamna si ca sunt slabe in calorii. Alege „grasimile bune” si scapa de grasimea din organism, nu din regimul alimentar!

Rafturile magazinelor sunt pline de produse care atrag prin mentiunea „fara grasimi”. Dar majoritatea celor care isi umplu cosurile de cumparaturi cu astfel de produse descopera ca in realitatea se ingrasa pe zi ce trece.

„Am invatat ca cel mai mare dusman al siluetei este grasimea. Adevarul este ca problema grasimii reprezinta doar o parte din lupta pentru pierderea in greutate. Doar pentru ca un aliment nu contine grasimi nu inseamna neaparat si ca nu are un nivel ridicat de calorii. Multe dintre produsele fara grasimi sunt de fapt foaret bogate in zahar si carbohidrati. Iar aceste calorii, consumate in exces, se transforma exact in ceea ce incercam sa evitam, respectiv: grasime”, explica Dr. Luigi Gratton, Vice President Medical Affairs & Nutrition Education si membru in Programul de analiza a obezitatii ca factor de risc derulat de Centrul pentru Nutritie Umana din cadrul Universitatii din Los Angeles (UCLA).

Citește și:

„Paradoxal, atunci cand vrei sa arzi mai multe grasimi si sa iti mentii silueta ai nevoie de anumite grasimi bune pentru organism, cum sunt cele care se gasesc in peste si ulei de masline”, adauga Dr. Gratton.

Specialistii in nutritie recomanda combinarea alimentelor bogate in „grasimi bune” cu suplimente nutritive care pot scoate organismul din capcana dietei fara grasimi.

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.