Setari Cookie-uri

Dieta de slabire cu alimente crude

Structura organismelor vii este strans legata de natura si adaptata stilului de viata, regiunii in care traiesc etc. Omul isi procura alimentatia din natura, astfel ca cele mai bune alimente sunt cele consumate in stare naturala, nepreparate termic, neafumate, fara conservanti sau coloranti. Va propunem astfel o cura crudivora care nu are efecte doar asupra siluetei, ci si asupra sanatatii, fiind utila in numeroase boli.

dieta crudivora Structura organismelor vii este strans legata de natura si adaptata stilului de viata, regiunii in care traiesc etc. Omul isi procura alimentatia din natura, astfel ca cele mai bune alimente sunt cele consumate in stare naturala, nepreparate termic, neafumate, fara conservanti sau coloranti. Va propunem astfel o cura crudivora care nu are efecte doar asupra siluetei, ci si asupra sanatatii, fiind utila in numeroase boli.


In ce consta dieta cu mancare cruda?

Anatomic si fucntional omul este conceput sa proceseze alimentele pure din natura, acesta fiind si principiul de baza al dietei crudivore. Dieta cu alimente crude poate fi deasemenea aleasa ca mod de viata, prevenind numeroase boli precum cancerul. Regula de baza este aceea ca nu ai voie sa fierbi, sa prajesti sau sa coci alimentele.


Care sunt principalele alimente permise?

Citește și:

Alimentele permise in aceasta dieta sunt:
- fructe, inclusiv fructe uscate;
- legume, inclusiv condimentele, uscate sau crude;
- seminte, nuci, arahide;
- lastari (exista o terapie numai cu muguri si lastari – gemoterapia);
- alge marine;
- cereale incoltite, germeni de plante;
- carnea unor anumiti pesti sau vita (cum se gaseste in babic de exemplu, carnea de vita este cruda, insa foarte bine uscata si amestecata cu condimente);
- oua crude, in bezele de exemplu sau baute ca atare, preparate cu lapte cald (sodou) etc.
- lactate, iaurturi naturale etc.

Care sunt alimentele interzise in dieta crudivora?

Nu aveti voie niciun strop de alcool, zahar rafinat, bauturi cu cafeina sau bauturi din comert.

Care sunt beneficiile acestei diete?

salata cu pui Aceatsa dieta protejeaza impotriva multor boli oferind alimentele in acea stare in care organismul este proiectat genetic sa le absoarba cel mai bine la nivel intestinal. Daca nu se introduc si alimentele de origine animala si se ramane la o dieta crudivora vegetariana pot sa apara insa diverse avitaminoze si perturbari ale metabolismului, vegetarienii suferind de anemie, avitaminoza de B12 dar si alte carente care in timp duc la boli grave. Trebuie sa invatati retetele din curele crudivore care pot fi total diferite de felul in care obisnuiati sa mancati pana la alegerea acestei diete. Variantele de preparare sunt multiple si deosebit de sanatoase.

Citește și:

Important: Inainte de a incepe orice dieta cereti sfatul medicului.

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.