Setari Cookie-uri

Advertorial (P) De ce e important sa tii o dieta?

Sunteti printre cei care spuneti 'Cand sunt la dieta mi-e pofta tot timpul de alimente pe care nu ar fi indicat sa le consum!' sau 'Am inceput o dieta de nenumarate ori, dar nu reusesc sa ma tin de ea!'. Dar pana la urma de ce e atat de important sa tinem o dieta?

„Mentinerea greutatii optime trebuie privita nu doar ca o problema estetica, ci mai ales ca una de sanatate. De multe ori intentia de a slabi apare in perspectiva unui eveniment important (casatoria fiind probabil cel mai frecvent), înainte de concediu sau cand costumul de baie nu ne mai este prieten. Atunci cand dorim sa slabim, putem tinti 2 directii: scaderea aportului de calorii si cresterea efortului fizic ( ca intensitate sau ca durata) . Cel mai indicat este sa se combine cele 2 directii, astfel încat aportul alimentar sa nu fie foarte mic, iar aspectul fizic sa fie unul tonic, alaturi de toate beneficiile activitatii fizice regulate.” ne spune Luiza Pirvu, medic specialist nutritionist.

Este important sa ne mentinem greutatea normala sau sa luam masuri cat mai rapid daca observam o tendinta de crestere; este mult mai usor sa decizi sa slabesti atunci cand sunt mai putine kilograme de scazut, dietele nu mai par atat de restrictive daca trebuie tinute pe termen scurt, iar impactul acestui surplus va fi mai mic si de mai scurta durata asupra organismului.” ne explica in continuare medicul nutritionist.

“In cazul unei diete, iaurtul 0% grasime poate avea un rol central, fiind usor de digerat si cu un aport caloric mic. El poate fi combinat atat cu proteine ( carne + sosuri pe baza de iaurt), cat si cu carbohidrati ( de exemplu, cartof copt cu sos de iaurt). Este, probabil, alaturi de legume, alimentul care se poate integra cel mai usor în meniuri, putand fi o optiune pentru micul dejun ( ca atare sau combinat cu cereale integrale, merisoare, nuci, etc ), pentru o gustare rapida ( sortimentul simplu, de mancat cu lingurita, de baut sau sortimentul cu fructe, daca simtim nevoia de ceva dulce sau pur si simplu vrem sa ne rasfatam fara remuscarea caloriilor), pentru pranz sau cina ( dresingul salatelor, al pestelui, etc). Pe langa aceasta versatilitate, iaurtul 0% grasime este si o sursa naturala de calciu si de proteine. De exemplu, gama de iaurt Dietetic Danone are un aport de proteine care variaza între 3,3 % ( sortimentul de baut) si 4,2% ( sortimentul de mancat cu lingurita), proteine din lapte de cea mai buna calitate, care contin toti aminoacizii esentiali. Iaurturile degresate pot fi consumate oricand, nu doar cand tinem un regim de slabit , ci si daca vrem doar sa ne pastram greutatea sau dupa ce ne-am rasfatat cu o masa copioasa.”

Un alt aspect de care tinem cont atunci cand alegem un iaurt 0% grasime este cel legat de gust. Produsele din gama Danone Dietetic au un gust foarte bun pentru un produs cu 0% grasime. In plus acum vine cu o noutate gustoasa: Danone 0% grasime cu bucati mari de fructe!

Doamna doctor Luiza Pirvu continua “Desi sortimentul cu fructe contine zaharuri aportul de calorii este sub 100 per portie! Adica ne putem permite un desert delicios, fara sa compromitem dieta. Calitatea produselor Danone Dietetic, oferta varianta si gustul foarte bun m-au convins ca sunt potrivite pentru orice dieta!”


Kudika
13 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.