Setari Cookie-uri

Medic: Detoxurile, veganismul si faina de slabit - notiuni goale, departe de medicina

Mancarea traditionala romaneasca este sanatoasa atunci cand este consumata in concordanta cu activitatea fizica desfasurata, in schimb detoxurile, veganismul si faina de slabit sunt "notiuni goale", departe de medicina, spune medicul in diabet si boli de nutritie Simona Tivadar.

Sursa: Wall-street.ro

Dr. Tivadar a facut o radiografie a obiceiurilor alimentare, in care a explicat ce este cu adevarat sanatos pentru organism si a analizat "miturile" fara nicio legatura, in opinia ei, cu medicina. Medicul a vorbit si despre post, subliniind ca a manca o cantitate foarte mare dintr-un aliment permis nu inseamna ca ai postit cu adevarat.

detoxifiere medic

"Daca mananci un lighean de cartofi prajiti, nu inseamna ca ai postit. Postul inseamna, pentru unii, sa nu manance carne, dar nimeni nu-si face restrictie la ulei. Un peste cu brocoli este mai de post decat un lighean de cartofi prajiti. Postul a aparut ca nevoie de reducere a grasimilor importante din alimentatie. Toate povestile care sunt acum, raw veganism, detoxuri, veganism nu sunt decat forme ale postului religios impinse intr-o extrema. Nimeni nu a facut o lista cu toxinele, cuvinte misterioase, toxine, energie. Astea nu exista, sunt niste baloane de sapun, notiuni goale pe care oamenii acestia (cei care le promoveaza - n.r.) isi construiesc o argumentatie departe de medicina, de realitate si de ceea ce se poate obiectiva", explica Simona Tivadar.

Citește și:

Potrivit medicului, anumite analize ar fi suficiente pentru a stabili nevoile organismului in materie de alimentatie. "Eu pot sa demontez cu o dovada fiecare propozitie dintr-un text al unui raw vegan. Un buletin astrup este o analiza din sange si obtii sapte parametri de echilibru acido-bazic al organismului. Sa imi spuna mie cineva ca dieta X ne acidifica, ca intri in acidoza, ca acizii sunt periculosi. Mie trebuie sa-mi arati un buletin astrup. Ai un buletin astrup cu care sa dovedesti ca ai acidoza, atunci da, exista. Daca nu, nu exista", explica dr. Tivadar, scrie Mediafax.

"Cursuri de nutritie, si la scolile care te invata sa pui unghii false."

Specialistul a etichetat drept "porcarii" anumite "reguli" privind alimentatia vehiculate pe internet: "Circula niste porcarii de ti se increteste carnea pe tine. Daca mananci gulia care este deasupra pamantului cu rosia care este deasupra pamantului, e nenorocire. Este ca in Caragiale: daca ai mancat fasole cu ridichii, aveai o sansa sa te scapi, dar daca ai mancat ridichii cu fasole, nu mai ai nicio sansa. Este Caragiale curat".

Citește și:

Tot Tivadar a facut referire la cei care se recomanda "nutritionisti" si dau sfaturi.[...]

Citeste continuarea articolului: Detoxurile, veganismul si faina de slabit - notiuni goale, departe de medicina

Foto: detoxifiere by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.