INFOGRAFIC: Beneficiile legumelor in functie de culoare

INFOGRAFIC: Beneficiile legumelor in functie de culoare
Kudika
28 Octombrie 2014

Stii ce proprietati curative au legumele in functie de culoarea lor? De exemplu cand poti manca legume verzi sau rosii?

INFORGRAFIC: Beneficiile legumelor VERZI

Sunt o sursa extraordinara de vitamine si minerale, bogate in glucosinol si vitamina K, ambele avand o influenta foarte benefica asupra organismului. Au un continut mare de clorofila, eficienta impotriva tuturor formelor de cancer.

INFOGRAFIC: BENEFICIILE LEGUMELOR VERZI

INFORGRAFIC: Beneficiile legumelor ROSII

Sunt bogate in licopene si antocianina, substante care au influente benefice asupra organismului. Contin oxidanti care combat radicalii liberi si pot preveni afectiuni grave, precum cancerul de stomac, degenerarea celulara, probleme de circulatie sau diferite afectiuni cardiace.

Inforgrafic: beneficiile legumelor rosii


Beneficiile legumelor PORTOCALII

Au o mare concentratie de substante antioxidante, precum vitamina C, carotenoid si bioflavonoid. Sunt bogate in fitonutrienti si flavonoizi cu rol detoxifiant si de blocare a celulelor tumorale.

INFOGRAFIC: Beneficiile legumelor VIOLET/ALBASTRU

Contin resveratrol, esential pentru sanatatea inimii si are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Aceste legume sunt ideale in diete - ajutand la eliminarea grasimilor si a celulitei -, stimuleaza vederea, previn migrenele, caderea parului si ruperea unghiilor.

Vizionare placuta

INFOGRAFIC: Beneficiile legumelor VIOLET/ALBASTRU

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri