Stii ce proprietati curative au legumele in functie de culoarea lor? De exemplu cand poti manca legume verzi sau rosii?
INFORGRAFIC: Beneficiile legumelor VERZI
Sunt o sursa extraordinara de vitamine si minerale, bogate in glucosinol si vitamina K, ambele avand o influenta foarte benefica asupra organismului. Au un continut mare de clorofila, eficienta impotriva tuturor formelor de cancer.
INFORGRAFIC: Beneficiile legumelor ROSII
Sunt bogate in licopene si antocianina, substante care au influente benefice asupra organismului. Contin oxidanti care combat radicalii liberi si pot preveni afectiuni grave, precum cancerul de stomac, degenerarea celulara, probleme de circulatie sau diferite afectiuni cardiace.
Beneficiile legumelor PORTOCALII
Au o mare concentratie de substante antioxidante, precum vitamina C, carotenoid si bioflavonoid. Sunt bogate in fitonutrienti si flavonoizi cu rol detoxifiant si de blocare a celulelor tumorale.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Somonul - beneficii și moduri de preparare
- Murăturile, surse de sănătate în alimentația ta. Nutriționistul îți explică de ce e indicat să le consumi
- După ce a fost diagnosticată cu o boală autoimună, Anca Țurcașiu a făcut schimbări drastice în alimentație.Ce consumă acum?
INFOGRAFIC: Beneficiile legumelor VIOLET/ALBASTRU
Contin resveratrol, esential pentru sanatatea inimii si are capacitatea de a reduce nivelul colesterolului. Aceste legume sunt ideale in diete - ajutand la eliminarea grasimilor si a celulitei -, stimuleaza vederea, previn migrenele, caderea parului si ruperea unghiilor.