De ce sa iubim iaurtul si kefirul de capra ?

De ce sa iubim iaurtul si kefirul de capra ?
Kudika
20 Noiembrie 2014

Ignorat destul de multa vreme, laptele de capra castiga din ce in ce mai mult loc in mintea si… pe lista de cumparaturi a tot mai multora dintre noi. Daca pe vremuri bunica facea tot posibilul sa ne convinga sa bem o cana cu lapte de capra, astazi il introducem lejer in alimentatia noastra dupa ce ne-am documentat si stim clar cat de benefice ii sunt proprietatile.

Dar despre iaurtul si kefirul de capra ce stim? Afla acum o multime de lucruri interesante:

Ramai frumoasa!

  • Iaurtul si kefirul contin acidul alfahidroxi (AHA) sintetizat natural, ultima descoperire din industria frumusetii. Acest acid ajuta la regenerarea pielii si la indepartarea celulelor moarte de la suprafata pielii, aceasta devenind mai radioasa.

kefir de capra beneficii

Foloseste-le sub forma de masca de fata sau… de par ! Masca de fata se prepara prin amestecarea kefirului cu fulgi de ovaz care se mentine apoi la frigider timp de 10 ore. Dupa strecurare, se amesteca cu miere si se aplica pe fata, timp de 20 de minute. Este benefica pentru tenul gras, acneic. Masca de par se poate prepara dintr-o ceasca de iaurt la care adaugam un ou intreg. Este ideala pentru parul cu tendinte de ingrasare. Dupa ce spalati parul, aplicati masca si tineti-o pe cap timp de 15 minute. Clatiti apoi bine.

Ramai supla!

  • Iaurtul si kefirul se pot consuma ca atare sau pot fi folosite la obtinerea bauturilor smoothie, in locul laptelui sau a sucurilor de fructe. Astfel, aportul de proteine complete, usor digerabile este mai mare, bautura devenind mai satioasa, fara ca numarul de calorii sa creasca.
  • Datorita faptului ca iaurtul si kefirul La Colline sunt obtinute din lapte de capra integral, pasteurizat si doar minimal procesat, aceste produse sunt alimente usor de digerat si care contin toate tipurile de aminoacizi in proteinele sale. Astfel, proteinele sunt complete si usor digerabile.

Ramai sanatoasa!

  • Produsele lactate acidofile sunt surse bune de calciu, element atat de necesar pentru sanatatea oaselor si a dintilor. Aportul de calciu trebuie sa fie crescut in special pentru copii si pentru femeile la menopauza.
  • Sunt potrivite in alimentatia celor cu usoara intoleranta la lactoza (inclusiv in alimentatia batranilor, care dezvolta intoleranta la lactoza treptat) deoarece laptele de capra contine mai putina lactoza, iar aceasta este “folosita” de microorganisme in procesul de obtinere al iaurtului si kefirului
  • Iaurtul si kefirul se obtin prin adaugarea in laptele de capra pasteurizat a culturilor de probiotice. Probiotic inseamna “benefic vietii”, denumire provenita de la caracteristicile acestor microorganisme: imbunatatesc imunitatea, ajuta digestia, scad nivelele de colesterol, pot ameliora indigestiile si contracara efectele antibioticelor. Probioticele au toate aceste efecte pozitive deoarece, odata ajunse in tractul digestiv, rezista acizilor si enzimelor din stomac, iar apoi se aseaza pe peretele colonului.

Ramai informata!

  • Cuvantul “Kefir” provine din turcescul “Keif”, care inseamna “stare de bine”.

Foto: kefir - shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri