Ce este usturoiul negru?

Usturoiul negru este de fapt usturoi supus unei tehnici speciale de fermentatie, cunoscuta in Asia de peste o mie de ani. Usturoiul este fermentat in vase de lut si apoi folosit in tot soiul de preparate culinare si tratamente, avand cateva avantaje pretioase fata de usturoiul crud.

Acesta este usturoiul negru. Leguma miraculoasa cu efecte fantastice asupra sanatatii

beneficiile usturoiului negru

Pentru a se obtine usturoiul negru, bulbul se culege in anumite conditii, apoi bulbii sunt selectati manual, pentru ca nu toti pot suporta procesul complet de fermentatie.

Usturoiul negru – beneficii

Usturoiul negru are gust dulce-acrisor, usor otetit, pastrand o discreta aroma de usturoi crud. Ceea ce face diferenta fata de usturoiul alb este ca usturoiul negru poate fi consumat oricand in timpul zilei, caci nu face ca respiratia sa devina neplacuta.

In plus, usturoiul negru pastreaza proprietatile usturoiului alb, insa are o cantitate mai mica de carbohidrati, acestia fiind consumati in procesul de fermentatie. Tot acest proces mai aduce si alte caracteristici usturoiului negru: acesta contine probiotice si enzime unice in natura.

La ce este bun usturoiul negru?

Usturoiul negru poate fi folosit in tot felul de preparate culinare, avand o aroma aparte si oferind mancarurilor un gust special.

imagini beneficii usturoi negru

Este deosebit de bogat in antioxidanti, luptand impotriva celulelor canceroase si prevenind efectele exagerate ale radicalilor liberi in organism.

Usturoiul negru activeaza delicat digestia si imbunatateste functiile organelor digestive, de aceea poate fi asociat mancarurilor mai grase, favorizand digestia acestora. Persoanele care sufera de afectari ale vezicii biliare sau de "pietre la fiere" (calculi biliari) pot simti ameliorari ale digestiei preparatelor mai grele in urma consumului constant de usturoi negru.

Usturoiul negru are proprietati deosebite in ceea ce priveste imunitatea organismului, apararea impotriva bolilor care au drept cauza factori externi, cat si a celor care au la baza alergiile, fondul atopic sau autoimunitatea. Usturoiul negru mediaza procesele sistemului imunitar si ajuta in preventia sau ameliorarea multor boli.

Avand o concentratie impresionanta in antioxidanti, usturoiul negru previne imbatranirea organismului, ajuta in mentinerea frumusetii pielii, parului si unghiilor si stimuleaza sanatatea oaselor. Nu este de mirare ca asiaticii au un par impresionant si varsta abia de li se citeste pe chip.

usturoi negru - beneficii si imagini

Pentru ca este obtinut prin fermentare, usturoiul negru este unul dintre cele mai puternice probiotice din natura, alaturi de kombucha, mai ales pe timp de iarna, cand aportul de fructe si legume BIO, proaspete, este mai mic, probioticele sunt singurele care ne mentin functiile sistemului imunitar. Intre alimentele probiotice enumeram: kombucha, kefirul, muraturile, iaurtul, laptele batut, usturoiul negru, ceaiul raw vegan etc.

Usturoiul negru este indicat celor care sufera de hipercolesterolemie si se lupta cu problemele provocate de colesterolul marit. Persoanele cu hipertensiune arteriala pot de asemenea sa consume usturoi negru, acesta avand efecte reglatorii in privinta tensiunii arteriale.

Foto: catel de usturoi negru usturoi negru sectionat, usturoi negru - shutterstock.com

Video: Toti spun ca arata scarbos, insa cand aud ce ingrediente contine spun ca l-ar manca pe loc
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: