Setari Cookie-uri

Ceaiul Pu-erh: Beneficiile incredibile pentru sanatate!

Ceaiul Pu-erh mai este cunoscut si ca: "puer", "pu'er", "po lei" sau „ceaiul bolay”, sau simplu – „ceai negru” in China, tara sa de origine. Acest ceai este un ceai relativ rar care se cultiva in regiunea Yunnan din China. O bautura obisnuita in China, dar exotica in vestul lumii, unde ceaiul Pu-erh a devenit celebru pentru beneficiile sale inedite.

Sursa: Garbo.ro

Aroma ceaiului Pu-erh

Ceaiul pu-erh de calitate are o aroma bogata, pe care multi o descriu ca asemuindu-se mirosului de pamant sau de ciuperci. Este imediat adorat de catre bautorii de cafea. Ceaiul de proasta calitate pu-erh are o aroma ca de noroi.

Aceasta aroma extrem de interesanta si bogata face ca ceaiul pu-erh sa fie considerat si un digestiv foarte bun. In China si Hong Kong este consumat in timpul sau dupa mesle copioase.

ceai, ceai pu-erh, beneficii, ceai din China

Foto: Shutterstcok.com; ceai, ceai pu-erh

Foto hoempage: Shutterstock.com; ceai, ceai pu-erh

Beneficiile ceaiului Pu-erh

In medicina chineza traditionala, este cunsocut faptul ca ceaiul Pu-erh deschide meridianele si de asemenea, ca ar fi benefic pentru curatarea sangelui si pentru digestie. De aceea, acest ceai nu este consumat doar in timpul meselor, ci si in general, pentru a preveni imbolnavirea organismului.

Citește și:

Mai multe studii au aratat ca ceaiul pu-erh scade colesterolul, scade presiunea din sange si creste rata metabolismului. De aceea, acest ceai mai este cunoscut si ca un „ceai de dieta”; este bine sa il consumati ca parte integranta a unei diete sanatoase. In regimul de slabit doza recomandata este de 3 cani pe zi, dupa fiecare masa, timp de trei luni. Dupa aceasta perioada, se poate bea doar o cana pe zi – in scopul mentinerii greutatii dorite.

Pu-erh este perfect pentru toata lumea, adorat chiar de catre cei care isi doresc un stil de viata sanatos.
Un alt aspect legat de consumul ceaiului pur-eh este acela ca are efecte asupra starii de bine. Multi bautori de ceai au declarat ca pur-eh ar induce o stare speciala denunmita ”betie de la ceai”.

ceai, ceai pu-erh, beneficii, ceai din China

Foto: Shutterstock.com; ceai, ceai pu-erh

Originile ceaiului Pu-erh

Ceaiul Pu-erh isi are originile chiar cu mii de ani in urma, fiind consumat in Provincia Yunnan din vechi timpuri. In mod istoric este legat de comertul cu ceai al Chinei cu alte tari din regiune, in special Tibet. Pu-erh este numele orasului care il comercializa in trecut.Citeste continuarea [...]

Citește și:

Iti mai recomandam si:

Kombucha, Ceaiul-Ciuperca sau licoarea vie a imortalitatii

Cu ce ne incalzim toamna acesta: 5 ceaiuri parfumate

Din secretele Chinei: Pu-erh, ceaiul minune

Vizionare placuta


Kudika
29 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.