Comunicat de presa

Top 10 mituri despre mancare

1. Cartofii pai – celebrii french fries Mit: Cartofii pai sunt originari din Franta - Americanii le spun „fries”, englezii ii numesc „chips, toata lumea e innebunita dupa ei, insa belgienii i-au gatit prima data asa. O poveste locala relateaza cum belgienii aveau des obiceiul sa prajeasca pesti de mici dimensiuni, iar atunci cand nu ii aveau, taiau si prajeau cartofi in forma de peste.

Ce sa faci si de ce sa te feresti cand calatoresti in Asia

2. French toast, sau, pe romaneste – friganele Mit: French toast-ul este frantuzesc. E adevarat ca francezilor le place sa-si asume cam tot ce tine de capodopere culinare, insa french toast-ul exista de cand francezii inca nu erau francezi. Originea deliciosului preparat dulce este plasata intr-o carte de bucate din Imperiul Roman al secolului patru. Deci, sunt sanse foarte mari ca desertul frantuzesc sa fie, de fapt, italian.

3. Nachos Mit: Mexicanii mananca nachos incontinuu. Da, un nativ mexican a inventat nachos, insa nu neaparat pentru consumul co-nationalilor. Se pare ca au fost „creati” tocmai pentru a satisface apetitul turistilor nord-americani din cat mai putine ingrediente cu putinta. Cel care a gatit prima data nachos este cunoscut ca „Ignacio”, de unde si numele preparatului.

4. Spaghete cu chiftelute Mit: Spaghetele cu chitelute sunt italiene. De cand cu celebra scena din Lady and the Tramp, toata lumea traieste cu impresia ca italienii sunt inventatorii delicioaselor spaghete cu chiftelute. Nimic mai gresit! Sa ne intelegem, pe niciun meniu al unui restaurant din Italia nu veti gasi acest preparat.

5. Croissant Mit: Croissant-ul este frantuzesc. Gresit, din nou. De fapt, denumirea croissant vine de la „kipferl”, cel mai probabil un preparat inventat sau descoperit de un austriac get-beget.

6. Sandwich Mit: Sandwich-ul este englezesc. John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, continua sa primeasca recunoastere pentru celebrul preparat, doar pentru ca s-a gandit sa introduca o bucata de carne si de branza intre doua felii de paine. Este poate cel mai cunoscut mit gastronomic cosntruit in jurul unui fel de mancare consumat in lumea civilizata cu mai bine de 1.000 de ani inaintea nasterii celebrului conte.

7. Rulouri cu sushi Mit: Japonezii nu se ating de altceva. Majoritatea occidentalilor chiar cred asta. Contrar asteptarilor, rulourile cu sushi nu sunt nici pe departe atat de populare in Japonia precum in alte tari care incearca sa imite cultura japoneza. Mai mult decat atat, mai putin de o treime dintre japonezi afirma ca mananca rulouri cu sushi maxim de doua ori pe luna. Majoritatea il considera un preparat de ocazie.

8. Patiseria daneza Mit: Patiseria daneza este daneza. Desi numele spune totul despre origine in cazul acesta, se pare ca vienezii sunt cei care au rafinat si au dat forma actuala delicioaselor deserturi daneze.

9. Paste Mit: Pastele au fost facute prima data in Italia. Pastele sunt sinonimul Italiei si inseamna peste 65% din meniul unui restaurant italian. Chiar si asa, istoria spune altceva. Unii istorici afirma ca chinezii au mancat pentru prima data paste sub forma de spaghete acum mai bine de 7.000 de ani. Altii afirma ca libanezii sunt responsabili de inventarea pastelor cunoscute astazi ca macaroane.

10. Prajitura cu ravas Mit: Prajiturile cu ravaj sunt profetii chinezesti. Deserturile delicioase prezente la finalul oricarei cine servite la un restaurant local chinezesc nu s-au nascut deloc in China, ci in Japonia. In ciuda mostenirii japoneze, restaurantele chinezesti vor continua sa isi surprinda oaspetii cu surprizele dulci.

foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, a selectat 10 dintre cele mai des intalnite mituri despre preparate care nu provin chiar de unde le zic numele ca ar proveni.

Foto: clown mancare - shutterstock.com

Farse 1 aprilie: Cum sa faci cele mai amuzante farse cu mancare?
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: