Setari Cookie-uri

3 SUCURI facute in casa care VINDECA anemia

Anemia se refera la diminuarea hemoglobinei functionale in sange, mai exact la scaderea oxigenarii in organism.

Cauzele anemiei pot fi diverse, insa cea mai frecventa este carenta de fier (anemia feripriva), carenta de acid folic si vitamina B12, mai exact carentele nutritionale. Exista desigur si anemii hemolitice (sunt distruse globulele rosii in organism) sau anemii datorate sangerarii, unde practic hemoglobina scade tocmai pentru ca se pierde odata cu sangele in cadrul hemoragiilor. Exista si hemoragii oculte, de mici dimensiuni, care au loc adesea la nivelul intestinelor, nefiind vizibile pentru pacient, dar care duc la pierderea de sange si pot produce in timp anemie.

Dar cand vine vorba despre anemiile carentiale, cele mai frecvent intalnite dealtfel, putem “ataca” problema cu cateva retete de smoothie facute in casa. Aceste smoothie-uri pot fi consumate zilnic pe o perioada lunga de timp, insa fara a depasi doza de doua pahare pe zi. Ideal este sa le consumati dimineata, inlocuind micul dejun. Puteti sa le consumati treptat, pe parcursul a mai multor ore.

Citește și:

3 Retete de smoothie care vindeca anemia

Trateaza anemia: sfecla, morcov si mar

Pentru prepararea acestui smoothie aveti nevoie de o jumatate de sflecla rosie proaspata, decojita, de doi morcovi si un mar.

smoothie pentru anemie cu sfecla rosie

Puneti ingredientele la blender si obtineti un smoothie cu proprietati putem spune miraculoase, fara sa exageram. Citi in acest articol toate beneficiile de care va puteti bucura band acest smoothie: Bautura Miracol: Cum te scapa de toate bolile 1 MAR, 1 MORCOV si 1 bucata SFECLA ROSIE!

Trateaza anemia: patrunjel, mar si seminte de canepa

Folositi seminte de canepa nedecorticate, pe care le macinati la rasnita si le pastrati intr-un recipient de sticla, la frigider. Pentru acest smoothie aveti nevoie de o lingurita rasa de seminte de canepa macinate, de un mar si de o legatura de patrunjel. De la patrunjel veti folosi si tijele, avand grija sa indepartati radacinile, daca acestea exista.

Citește și:

trateaza anemia cu smoothie suc de patrunjel

Puneti ingredientele la blender si veti obtine un smoothie gros pe care il puteti dilua cu apa, dupa gust.

Semintele de canepa sunf foarte sanatoase si contin toate vitaminele de care avem nevoie pentru a combate anemiile. Mineralul implicat in combaterea anemiei – fierul – il obtinem din patrunjel, iar marul faciliteaza absorbtia tuturor nutrientilor activi din celelalte doua ingrediente, aducand si el un aport important de vitamine si minerale pentru a ne mentine sanatatea si energia de zi cu zi.

Combate anemia: drojdie, antioxidanti si ceva verde

Acest suc este indicat in special pentru combaterea anemiei pernicioase, cea data de carenta vitaminei B12, dar si in tratarea anemiei feriprive prin continutul ridicat in fier pe care spanacul (ingredient al acestui smoothie) il prezinta.

Veti pune la blender urmatoarele ingrediente: 4 frunze de busuioc proaspat sau 6 frunze de menta proaspata (in functie de ce aveti la dispozitie), 10 frunze de spanac proaspat si o jumatate de lingurita de drojdie de bere.

Citește și:

Ajustati cu apa dupa gust.

smoothie cu spanac trateaza anemia

Este indicat sa alternati in fiecare dimineata aceste smoothie-uri, band pe rand, cate un pahar (cel mult doua) in fiecare zi. Aceastea pot fi consumate si de catre copii. Puteti adauga miere ca indulcitor, insa nu mai mult de o lingurita/smoothie.

De ce aceste smoothie-uri sunt pe baza de mar sau morcov? Daca luam in discutie modul in care putem combina alimentele, descoperim ca fructele nu ar trebui amestecate cu legumele decat in situatii exceptionale. Ei bine, marul este singurul fruct care poate fi combinat cu orice leguma, iar morcovul este singurul care poate fi consumat cu orice fruct. Aceasta pentru a nu va crea vreun disconfort digestiv.

Foto: suc de sfecla, suc cu patrunjel, smoothie verde - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.