Setari Cookie-uri

Snacks-uri SANATOASE de rontait la birou sau in fata televizorului

Daca nu te poti opri din rontait cand citesti mail-urile sau o carte, cand te uiti la un film sau pur si simplu cand te afli in fata calculatorului, iti propunem sa descoperi alternative sanatoase si sarace in calorii pentru snacks-urile de zi cu zi.

Aceste snacks-uri sanatoase prezinta toate avantajele: sunt gustoase, energizante si nu dauneaza... siluetei.

Snacks-uri sanatoase: seminte si nuci

Iti recomandam in special semintele necoapte de floarea-soarelui, de dovleac, apoi migdalele. Consuma mai rar caju sau nuci, aceste din urma avand un continut caloric mai mare.

snacks-uri sanatoase

Snacks-uri sanatoase: baghete de legume cu sos de iaurt

Pregateste 2-3 pahare in care ai asezat “betisoare” taiate din castraveti, ardei, frunze de telina. Pregateste apoi un recipient in care prepari rapid un sos cu iaurt, lamaie, sare si condimente dupa gust (piper, busuioc etc.).

Treci apoi betisoarele de legume prin sosul preparat – au un gust excelent!

snacks-uri sanatoase

Snacks-uri sanatoase: cartofi la cuptor cu sos tomat

Aveti nevoie de cativa cartofi pe care ii curatati, ii spalati, apoi ii taiati bastonase. Lasi feliile de cartofi in apa aproximativ o ora, apoi ii scoti si ii lasi pe servetele sa se scurga bine. Pui pe tava de cuptor hartie de copt, asezi cartofii, ii condimentezi cu sare, piper, busuioc si alte condimente, dupa gust. Apoi ii lasi la cuptor pana se coc.

Citește și:

Separat prepari un bol in care toci marunt 2-3 rosii, adaugi o lingura de oregano si pui pe foc, la foc mic. Adaugi si un varf de lingurita de sare, iar spre final 2-3 catei de usturoi pisati, dupa ce sosul a atins temperatura de fierbere. Lasi sosul sa se raceasca, timp in care se coc cartofii.

Pui cartofii pe o farfurie, sosul intr-un bol si snakcs-urile sunt gata!

Snacks-uri sanatoase: piept de pui crispy

Aceasta reteta poate deveni rapid preferata familiei. Ai nevoie de un piept de pui pe care il bati bine, apoi il tai bastonase.

snacks-uri sanatoase

Separat spargi un ou pe care il bati bine, iar in alt bol maruntesti fulgi de porumb. Condimentezi pieptul de pui feliat cu sare si piper dupa gust. Pregatesti tava de cuptor cu hartie de copt, apoi dai fiecare feliuta de carne prin ou si prin fulgii de porumb maruntiti. Asezi in tava bucatile de piept de pui si bagi la cuptor.

Citește și:

    Separat pizezi 4-5 catei de usturoi. Pui putina sare, o lingurita de ulei si amesteci bine cu o furculita compozitia, pana ce obtii o pasta albicioasa precum maioneza de usturoi. Adaugi doua linguri de smantana si sosul este gata.

    Pofta de dulce? Felii de fructe

    Poti inlocui snacks-urile cu felii de fructe. Iti recomandam merele, citricele, bananele, pepenele rosu sau galben, caisele, piersicile, mango, rodie etc. Masa de fructe devine astfel o gustare delicioasa!

    snacks-uri sanatoase

    Snacks-uri sanatoase: Banana chips

    Taiati felii subtiri de banane si lasati-le la uscat. Daca doriti sa grabiti procesul, le puteti usca in cuptor. Se pot consuma ca atare sau cu iaurt, sunt foarte gustoase.

    Vizionare placuta


    Kudika
    14 August 2015
    Echipa Kudika
    Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.