Setari Cookie-uri

Ce ar trebui sa stii daca mananci KIWI

Fructul de kiwi, de culoare maronie, asemanatoare cartofului, insa cu coaja paroasa si miez verde, este consumat de multi dintre noi, dar v-ati gandit vreodata ce efecte ar putea avea in organism consumul acestui fruct?

Kiwi: continutul nutritional al acestui fruct delicios

Kiwi este un fruct bogat in vitamine, precum vitamina A, E C, vitamina D vegetala, dar si in vitamina K, fiind indicat persoanelor care sufera de afectiuni hepatice. Kiwi este de asemenea bogat in minerale precum magneziu, fosfor, cupru, zinc, sodiu, potasiu.

beneficii kiwi

Ce ar trebui sa stii daca mananci KIWI

Despre beneficiile fructului de kiwi se tot vorbeste, insa prea putini vorbesc si despre contraindicatiile sau riscurile consumului acestui fruct, de aceea vom incepe sa discutam intai despre acestea.

Kiwi: contraindicatii si riscuri privind consumul acestui fruct

Fiind un fruct cu un continut important in vitamia K, ar trebui consumat cu precautie de catre persoanele cu coagubilitate crescuta a sangelui, dar si de catre femeile care iau anticonceptionale.

Kiwi este de asemenea un fruct acid, astfel ca persoanele care au leziuni in cavitatea orala, afte bucale, rani gingivale sau dinti sensibili vor trebui sa evite acest fruct.

Citește și:

O atentie deosebita in consumul fructelor acide trebuie sa o prezinte si pacientii suferinzi de gastrita.

beneficii kiwi

Care sunt beneficiile fructului kiwi?

Kiwi prezinta cateva beneficii importante pentru sanatate, pe care trebuie sa le cunoasteti:

  • Scade riscul, dar si simptomele din bolile respiratorii, astfel ca trateaza tusea, rinitele si creste imunitatea aparatului respirator.
  • Kiwi ajuta in preventia vergeturilor;
  • Mastile cu kiwi regenereaza intens pielea, avand efecte antirid si revigorante;
  • Imbunatateste sanatatea inimii;
  • Curata si detoxifica colonul;
  • Stimuleaza regenerarea ficatului;
  • Previne si trateaza anemia;
  • Protejeaza ochii impotriva degenerescentei maculare.

Cum se consuma kiwi

Pentru ca este un fruct acid si poate fermenta usor, kiwi nu se va consuma alaturi de carne, paine, blaturi (vezi prajiturile sau tartele), cereale, branzeturi.

Citește și:

Este recomandat sa consumati kiwi doar alaturi de alte fructe, inclusiv fructe oleaginoase.

Desi coaja acestui fruct este bogata in vitamine, totusi unele persoane prezinta alergie la puful vegetal. Pentru a evita astfel de situatii puteti curata coaja fructului (in tarile unde kiwi creste nativ, localnicii consuma acest fruct cu tot cu coaja).

Vizionare placuta


Kudika
21 Octombrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.