Nu folosi ulei procesat, foloseste ULEI EXTRAVIRGIN

Iti propunem un ulei extravirgin gustos, de masline, obtinut prin presare la rece. Poti folosi insa si alte uleiuri alimentare presate la rece, cum ar fi uleiul de susan (intens aromat), uleiul de rapita (bun la gatit), uleiul de floarea-soarelui extravirgin, ulei de seminte de dovleac, uleiul de canepa (delicios in salate) etc.

Mierea de manuka- cel mai bun tratament pentru ten

De ce ulei presat la rece si nu la cald sau ulei procesat? Pentru ca uleiurile se obtin din seminte, presarea acestora ducand la selectarea grasimilor. Semintele contin grasimi de foarte buna calitate si o cantitate foarte marte de acizi grasi omega 3 si omega 6 in raport optim, dar si grasimi mono-nesaturate. Acestea protejeaza inima, protejeaza vasele, ficatul, astfel ca previn hipertensiunea arteriala, ficatul gras, infarctul, accidentele vasculare cerebrale, bolile de ochi etc.

Prin procesare la cald sau prin procesare industriala aceste grasimi sanatoase isi schimba structura, ele fiind foarte sensibile termic. Prin urmare se transforma in otravuri, ce-i drept, gustoase. Atentie insa, daca folositi uleiuri presate la rece, nu prajiti in acestea, caci le procesati termic. Va veti intreba, atunci, in ce sa prajiti? Raspunsul este... sa evitati mancarurile prajite. De exemplu faceti chiftelute la cuptor, fara ulei, dar cu branza (este grasa). Lista exemplelor poate fi foarte lunga.

Uleiul din imagine este obtinut din procesare la rece a maslinelor din cultura organica, fiind disponibil pe site-ul Plafar.net

Cafea sau... alt fel de cafea

Daca ai contraindicatie de la medic de a consuma cafea sau daca pur si simplu vrei sa reduci numarul cestilor de cafea consumate zilnic, iti propunem o alternativa sanatoasa, BIO, la cafeaua instant.

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro - Cafea din spelta BIO

Potrivit conceptiei Hildegard von Bingen, cei care se afla in neputinta de a manca, se pot reface prin consumarea de spelta, cea mai usora cereala de digerat, care contine cei mai multi aminoacizi.
Spelta este cereala ideala: este incalzitoare, uleioasa si puternica, este mai blanda decat celelalte cereale. Spelta este de fapt precursorul graului si contine cei mai multi aminoacizi in comparatie cu celelalte cereale.

Punctele sale forte sunt continutul ridicat de proteine, vitaminele A, B, E precum si minerale.
SONNENTOR foloseste exclusiv spelta care nu a fost incrucisat cu grau pentru a mari productivitatea!
Acelasi lucru se aplica speltei prajite, din care se poate prepara cafeua instant.
Copiilor le va placea foarte mult! Spelta este cereala cea mai usoara de digerat.
Fara cafeina !

Otet balsamic BIO

Otetul balsamic este foarte bland cu stomacul tau si mucoasele digestive in general, fiind indicat persoanelor care sufera de reflux gastro-esofagian sau tulburari digestive. Desigur, acest otet poate fi consumat cu incredere si de catre persoanele sanatoase, fiind natural 100%.

Produsul este disponibil pe site-ul Plafar.net

Zahar brut din trestie

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro

Nu contine coloranti sau aditivi alimentari. Are putine calorii si un gust special, datorita melasei din trestia de zahar (melasa este un produs bogat in vitamine si minerale, calciu, fier, potasiu si magneziu).

Fulgi de drojdie de bere BIO

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro

Fulgii de drojdie de bere cu malt sunt in fapt un micro organism (Saccaromyces cerevisiae) cultivat pe orzul germinat. La sfarsitul fermentatiei, se filtreaza, se usuca si se recupereaza sub forma de fulgi pentru o utilizare usoara de zi cu zi.

Acest mediu foarte bogat (in special in glucide) ii ofera un suport nutritiv pentru a se dezvolta si a sintetiza vitamine, proteine si minerale. Pentru vegetarieni si vegani, acesta ofera proteine de inalta calitate.

Este o sursa de bunastare si vitalitate cu vitaminele B2, B5, B6, si B9 pentru a ajuta la reducerea oboselii. Oligoelemente B2, B3 si zinc contribuie la mentinerea in parametri normali a pielii, a parului si unghiilor.

Drojdia este, de asemenea, un ingredient culinar exceptional care ajuta la reducerea dezechilibrelor alimentare induse de solicitarilor din viata noastra activa.

Drojdia are aroma si parfumul distinctiv al orzului si hameiului.
Contine gluten.

In locul unei prajituri: Miere cu seminte, caju, alune si migdale

Produsul este disponibil pe site-ul Bioportal.ro

O specialitate delicioasa, nuca cu miere romaneasca aleasa cu grija de apicultori cu traditie.

Proprietati miere:

-energizant (contine vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor). Glucidele naturale maresc rezistenta si dau energie organismului.
-antioxidant, stimulator al sistemului imunitar
-antiseptic, antibacterian, antiinflamator

5 Alimente care sa nu iti lipseasca de pe masa in Decembrie
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: