Acest ulei BIO este disponibil in Magazinele Vegis - pentru detalii clik aici.

Acest ulei poate fi utilizat atat in bucatarie, cat si in diferite tratamente cosmetice.

Masca hidratanta pentru fata cu ulei de cocos si cafea

Uleiul de cocos virgin organic de la Coco Farm este obtinut din nuci de cocos tinere de cea mai inalta calitate, atent selectionate si culese de mana. Palmierii de cocos sunt cultivati dupa metode traditionale crescuti in ferme controlate si certificate ecologic. Uleiul este obtinut prin aplicarea unor metode folosite de sute de ani, care constau in presarea mecanica, la rece a pulpei proaspete de cocos. Datorita acestor procedee naturale folosite, in uleiul Coco Farm puteti gasi toti nutrientii si proprietatile unice ale nucii de cocos.

beneficiile uleiului de cocos pur

Uleiul de cocos Coco Farm ajunge in momentul prajirii la o temperatura de doua ori mai mare decat ajung uleiurile populare. Acest lucru are un efect pozitiv asupra preparatelor culinare, deoarece o temperatura mai mare asigura o prajire mai sigura si mai calitativa.

Uleiul de cocos pur ecologic 100% este perfect in bucatarie datorita lipsei de miros, si multumita consistentei sale solide poate fi folosit si ca un inlocuitor al untului in realizarea preparatelor coapte.

*Grasimile au puncte de temperaturi diferite in care ajung la afumare. In momentul in care ele trec de aceasta limita, ele incep sa isi piarda din valorile nutritionale. Mancarea are gust de ars si poate fi daunatoare sanatatii.

Proprietatile uleiului de cocos pur 100% ecologic:

  • ulei de cocos ecologic pur, fara aditivi
  • presat la rece din cocos proaspat, netratat chimic
  • fara conservanti
  • nu are miros
  • este purificat

Ingrediente: ulei de cocos pur ecologic 100%, obtinut din nuci de cocos provenite din culturi certificate ecologic din Arhipelagul Filipine.

PALMIERUL DE COCOS – COPACUL VIETII

Palmierul de cocos din regiunea pacificului este numit “copacul vietii” sau “copacul celor o mie de aplicatii”. Acesta satisface un numar mare de nevoi umane, cum ar fi hrana, medicamente, adapost si energie termica. In Insulele Pacificului, cocosul este cunoscut drept “medicamentul tuturor alimentelor”. Nuca si cocos si apa de cocos, copra (miezul uscat al nucii de cocos care contine ulei) si uleiul sunt folosite la nivel global pentru a trata un numar larg de afectiuni, cum sunt astmul, bolile de degradare cerebrala, probleme dermatologice sau imunologice, de la pierderea parului la inflamarea pielii. In medicina traditionala din aceasta zona, cocosul inlocuieste o gama larga de medicamente, prevenind si tratand un numar mare de afectiuni.

Palmierul de cocos face nuci pe toata durata anului si este recoltat de 4 ori pe an si un singur arbore poate face pana la 75 de nuci de cocos pe perioada unui an. Nuca de cocos este una dintre cele mai valoroase daruri ale naturii. Cu cat fructul este mai tanar, cu atat proprietatile acestuia sunt mai puternice. Nuca de cocos se poate folosi in totalitate si anume: sucul, care este numit apa de cocos, miezul si partea fibroasa. Din miez se fac mai apoi laptele de cocos, uleiul de cocos, crema de cocos sau fulgi de cocos. Din partea fibroasa se pot confectiona frangii, perii sau este foarte benefic pentru solul de cultivare. Trunchiul este folosit in constructii, frunzele sunt bune pentru acoperisuri, iar coaja este o buna sursa de carbune. Palmierul de cocos este foarte economic si oarecum venerat in anumite regiuni.

ULEIUL DE COCOS – REGELE ULEIURILOR - beneficii

Uleiul de cocos (untul de cocos, unsoarea de cocos) este obtinut prin presarea miezului proaspat sau a coprei. In forma sa lichida are o culoare usor galbuie, iar la temperaturile mai mici de 25°C se solidifica, avand culoarea alba (de aceea se mai numeste si unt de cocos). Uleiul de cocos este cunoscut drept “cel mai sanatos ulei din lume”. Are o gama larga de utilizari si pe langa uzul lui in bucatarie poate fi folosit si in tratamente cosmetice sau ale corpului.

Uleiul de cocos este delicios si datorita temperaturii mari la care poate ajunge, este excelent pentru prajit. Practic, el nu are acizi grasi care se oxideaza, fapt care il face stabil in timpul prajirii la temperaturi foarte inalte. Ca si rezultat, este mult mai sanatos decat uleiurile conventionale care nu pot ajunge la temperaturi foarte inalte. In contrast cu uleiurile polisaturare, uleiul de cocos este rezistent la oxidare. In cosmetica, mentine sanatatea pielii si previne imbatranirea acesteia.

ULEIUL DE COCOS COCO FARM DIN ARHIPELAGUL FILIPINE – CEL MAI BUN DIN LUME

Palmierul de cocos creste in partile tropicale ale coastelor africane si americane si in insulele din Oceanul Pacific si Indian. Dupa spusele expertilor de clasa mondiala, cea mai buna apa de cocos este cea care provine din insulele Arhipelagului Filipine. Proprietatile sale unice si puritatea extraordinara sunt atribuite originii cocosului din cea mai bogata regiune din lume, din punct de vedere a biodiversitatii.

Filipine are niste conditii naturale favorabile de necrezut, arhipelagul fiind alcatuit din peste 7.100 de insule, delimitate de mari si cea mai pura apa din lume, cea a oceanului Pacific. Regiunea este caracterizata printr-un climat ecuatorial umed si temperaturi ridicate, cu caracteistici musonice. Solul insulelor este bogat in saruri minerale si fertilizatori naturali care provin din apele marilor si a oceanului.

Palmierii de cocos cresc in ferme controlate si certificate ecologic. Pamantul pe care cresc cocotierii este situat de-a lungul coastei – departe de civilizatie si industrii.

Climatul arhipelagului filipinez asigura niste conditii favorabile particulare:

362 zile insorite pe an

32.3°C temperatura medie a aerului

28.5°C temperatura medie a oceanului

80% umiditatea aerului

2000 mm de ploaie pe an

Acest mediu ofera palmierilor de cocos cele mai bune conditii pentru crestere si dezvoltare.

Totul este in armonie cu ritmul natural!

Proprietatilor antivirale si germicide ale acidului lauric din uleiul de cocos:

Mai mult de jumatate din continulul nutritional al uleiului de cocos consta in acidul lauric, care, odata ajuns in organismul nostru este transformat in monolaurina. Acidul lauric se gaseste natural in cantitati mari in nucile de cocos si in laptele maten, care ajuta corpul sa ne formam un sistem imunitar inca de la nastere.

Are puternice proprietati antivirale si germicide si distruge microorganismele acoperite cu straturi de lipide (aici fiind incluse HIV, citomegalovirus, virusul herpes, virusul de gripa si Helicobacter pylori, care cauzeaza ulcer stomacal si cancer al sistemului digestiv). In contrast cu antibioticele care omoara intreaga flora bacteriana (inclusiv cea benefica organismului), monolaurina ataca doar virusurile daunatoare si bacteriile.

Uleiul de cocos si acizii saturati grasi:

In general, auzim de colesteral intr-un context negativ, insa acesta nu este in totalitate daunator. Organismul nostru are nevoie de colesterol – ajuta la construirea membranelor celulare, a hormonilor estrogeni de sinteza si a acizilor biliari, care ajuta la reglarea metabolismului de proteine, carbohidrati si grasimi.

Colesterolul este prezent in sange sub forma de componenti variati, cele mai importante fiind colesterolul LDL (Low Density Lipoprotein), cunoscut drept colesterolul “rau” si colesterolul HDL (High Density Lipoprotein), cunoscut drept colesterolul “bun”.

Bineinteles, cu cat este mai mult colesterol “rau”care circula in sange, cu atat mai rau, pentru ca este depozitat in vasele de sange, contribuind la dezvoltarea placilor aterosclerotice.

Cum arata batalia dintre colesterolul HDL si LDL?

In timp ce colesterolul LDL circula de la ficat spre vasele de sange blocandu-le, colesterolul HDL face exact opusul – se asigura ca colesterolul rau este trimis inapoi la ficat, unde este transformat in acizi biliari. In general, alimentele bogate in grasimi saturate cresc nivelul de colesterol din organism.

Grasimile saturate se regasesc, in principal, in carne, produse lactate dar si in uleiul de cocos. Totusi, in pofida faptului ca grasimile animale cresc nivelul colesterolului “rau”, uleiul e cocos creste nivelul colesterolului “bun”, care, mai apoi lupta impotriva colesterolului LDL.

Legatura dintre acizii grasi si pierderea in greutate si eficienta fizica:

Grasimile din uleiul de cocos sunt singurele care nu constribuie la construirea unui tesut de grasimi, ci face chiar opusul – imbunatateste metabolismul si sprijina scaderea in greutate in cazul excesului de greutate. Mecanismul se bazeaza in prinzipal pe specificul metabolismului acizilor grasi cu catena medie. Uleiul de cocos este compus in principal din acizi grasi cu catena medie (MCFA), care o activitate complet diferita de acizii grasi cu catena lunga (LCFA), ce se regasesc in majoritatea alimentelor.

Este foarte important sa avem grija ce tip de acizi grasi furnizam corpului nostru, deoarece organismul metabolizeaza acizii grasi particulari in moduri diferite.

LCFA are niste particule mari, care sunt foarte greu absorbite de corpul nostru si, prin urmare, sunt depozitate in corp, formandu-se tesutul adipos. Dar, diferit de acest tip de acizi grasi, MCFA sunt formati din particule mici, care sunt usor de digerat si transformati imediat in energie – asemanator carbohidratilor, dar fara o crestere a nivelului de insulina. Asadar, acestia nu sunt tranfosrmati in tesut adipos sau depozitati pe artere.

Uleiul de cocos este cea mai bogata sursa naturala de MCFA (aproximativ 64%), avand proprietati unice benefice sanatatii.

In afara de scaderea in greutate si cresterea energiei, un metabolism imbunatatit este un alt rezultat al consumului de ulei de cocos. De asemenea, imbunatateste procesul de regenerare al organismului si activitatea sistemului imunitar.

Tara de origine: Arhipeleagul Filipinez

Informatii disponibile pe site-ul Vegis.ro

Deodorant din ULEI DE COCOS facut IN CASA
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: