Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

Iata care sunt combinatiile alimentare pe care ar trebui sa le evitati pentru ca va pot afecta sanatatea, digestia, dar si silueta.

Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

5 combinatii alimentare care te ingrasa

Combinatii alimentare gresite: carne cu cartofi sau paine

In general carnea nu trebuie consumata alaturi de alimente bogate in amidon sau in carbohidrati, cum sunt cartofii si toate produsele obtinute din cereale: paine, paste, turte etc. Mai mult decat atat, carnea reprezinta o sursa de calciu, mineral a carui absorbtie este inhibata de cereale.

Combinatii alimentare gresite: cartofii prajiti sau grasimi cu carbohidrati

Poate cea mai calorica combinatie alimentara pe care o putem face este cea intre carbohidrati si uleiuri sau grasimi animale. Cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta cartofii prajiti, dar si pastele la prepararea carora s-a adaugat ulei. Pilaful care contine ulei se incadreaza tot in aceasta categorie. Orezul, cartofii, fainoasele ar trebui combinate doar cu legume.

Combinatii alimentare gresite: paine cu unt sau carbohidrati cu grasimi

In curand veti ajunge la concluzia ca painea trebuie consumata rar, caci nu se potriveste cu orice aliment. Painea nu ar trebui consumata alaturi de grasimi, de carne, de oua sau branzeturi, ci doar cu legume.

Combinatii alimentare gresite: cereale cu lactate

Daca faceti aceasta combinatie va puteti bucura de gust, insa nu si de calciul din cereale, a carui absorbtie este inhibata de acestea. Nutritionistii recomanda sa combinam fulgii de cereale cu sucuri de fructe sau ceaiuri.

Tot in aceasta categorie putem enumera si combinatiile dintre branzeturi si paine.

Combinatii alimentare gresite: fructe cu legume

Este evident ca dupa masa nu trebuie sa consumati un fruct ca desert, pentru ca in acest caz va veti balona. Masa de fructe trebuie consumata la doua ore inainte si dupa orice alta masa. Singurul fruct care se poate combina cu orice alt aliment este marul, iar din categoria legumelor doar morcovul poat fi combinat cu orice. Ca o concluzie, putem combina si mar cu morcov.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: