Setari Cookie-uri

Top 3 alimente energizante pentru vara

Mentine-ti nivelul de energie si in sezonul cald!

Sursa: Garbo.ro

Ne este deja cunoscut faptul ca vara pierdem foarte multe vitamine si minerale, nu asimilam altele in locul lor, iar nivelul energiei scade din cauza caniculei din ce in ce mai persistente. Chiar daca pofta de mancare scade simtitor pe timp de vara si ne dorim sa supravietuim doar cu lichide, organsimul are in continuare nevoie de nutrienti, dar mai ales de alimente ce ofera un plus de energie, vitamine si minerale.

Foto: Monkey Business Images, Shutterstock

Iata care sunt cele trei alimente care te ajuta sa treci cu bine peste caldura verii.

Legume si fructe

Legumele trebuie sa ocupe locul de op al alimentelor pentru meniul tau de vara. Pentru ca anotimpul ne permite sa consumam tot timpul legume proaspete provenite din culturile locale, este ocazia perfecta pentru a ne alimenta organismul cu vitaminele de care are nevoie.

Citește și:

Legumele verzi sunt cele mai indicate si nu ar trebui sa lipseasca in nicio zi, dar in acelasi timp, poti crea un platou colorat de legume pe care sa il savurezi chiar in timp ce lucrezi.

Fructele sunt iarasi o parte importanta a alimentatiei. Fructele de sezon sunt cele mai indicate pentru ca sunt cat se poate de naturale, iar vitaminele pe care ni le ofera ne ajuta sa avem un plus de energie in fiecare zi.

Cereale

Chiar daca cerealele fac parte din grupa carbohidratilor, au un continut foarte mare de energie, iar consumul responsabil al acestora nu poate aduce decat beneficii organismului. Porumbul fiert, graul si toate celelalte cereale ar trebui sa se ragaseasca zilnic in meniul nostru. Citeste continuarea articolului pe Garbo.ro >>

Foto prima pagina: Evgeniya Porechenskaya, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.