Setari Cookie-uri

Dieta FULGER de detoxifiere in 7 zile cu PEPENE ROSU

Daca va place pepenele rosu si il consumati cu placere in fiecare sezon, atunci puteti incerca sa urmati aceasta dieta de detoxifiere intensa, care va revigoreaza organismul pe timp de vara si va ajuta de asemenea sa pierdeti din surplusul de kilograme.

Beneficiile pepenelui rosu

Inainte de toate este bine de stiut ca pepenele rosu aduce multe beneficii sanatatii, inclusiv semintele acestia. Citeste si articolul Uimitoarele beneficii ale semintelor de pepene rosu

Pepenele rosu este bogat in apa, hidrateaza intens organismul si curata rinichii. Mai este bogat in zaharuri de buna calitate, avand rol energizant, revigorant si tonic cerebral, dar si in betacaroten – vitamina sanatatii ochilor si pielii, in vitamina E, in potasiu, soidiu, magneziu, zinc si calciu.

dieta de detoxifiere cu pepene rosu

Pepenele rosu ajuta la mentinerea unei vederi optime, face pielea mai frumoasa, curata rinichii, detoxifica colonul si stimuleaza metabolismul. Mai are rol in reducerea stresului oxidativ, prin antioxidantii pe care ii contine, jucand astfel un puternic rol antioxidant. Pepenele rosu accelereaza de asemenea cresterea parului si unghiilor si ajuta in mentinerea tineretii, incetinind procesele de imbatranire.

Citește și:

Dieta de 7 zile: Detox cu pepene rosu

Regulile principale ale acestei diete:

  • Pe toata perioada dietei se va consuma doar apa plata, fara cafea sau alte bauturi;
  • Toti carbohidratii care contin gluten (adica faina de grau sa produse care sunt contaminate cu gluten – cititi eticheta) vor fi scosi din dieta;
  • Nu se va consuma ulei, nici macar in salate sau in prepararea mancarulrilor (de exemplu nu se va cali ceapa in ulei, se va innabusi in apa).
  • Se reduce cantitatea de sare pana la o lingurita de sare pe zi (atentie si la sarea continuta in preparate) si se va consuma sare neiodata (cu exceptia persoanelor care sufera de anumite boli tiroidiene si au recomandare medicala pentru consumul alimentelor bogate in iod).

Rpimele doua zile de dieta – meniu

Mic dejun: un pahar mare de iaurt de baut;
Gustare: 1-2 felii de pepene rosu;
Masa de pranz: salata de cruditati cu branza si ou;
Gustare: o ceasca de nuci sau seminte (migdale, caju, seminte de orice fel) NEPREPARATE TERMIC, deci crude;
Cina: pepene rosu pe saturate.

Citește și:

Urmatoarele 3 zile de dieta – meniu

In aceste zile, considerate si cele de intensa detoxifiere, se va consuma doar pepene rosu, in orice cantitate doriti. Atentie, nu consumati mai mult de 3 felii de pepene la o masa, este posibil sa va incarcati stomacul, sa va creasca pulsul si sa va simtiti rau, din pricina volumului mare de pepene ingerat intr-o singura masa. Este recomandat sa aveti mese dese, dar care sa nu depaseasca doua felii de pepe/masa.

Ultimele doua zile ale dietei

In aceste zile se consuma aceleasi alimente ca in primele doua zile ale dietei de detoxifiere cu pepene rosu.

Nu este recomandat sa urmati aceasta dieta mai mult de 7 zile, putand sa o reluati dupa 4 saptamani de alimentatie obisnuita.

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.