Orzul verde este cea mai bogata sursa de hrana verde, aducand un aport pretios de vitamine, minerale si enzimeincluzand fier, calciu si vitaminele B1, B2, B6, C si E.

Superalimentele pe care le consuma si nutritionistii!

Pudra de orz verde este ingredientul preferat al smoothie-urilor verzi. Blenduiti cateva legume si asezonati cu pudra sau incercati un amestec de fructe cu iaurt si miere.

Este foarte usor de consumat ca si bautura: este delicios cu suc de fructe sau doar cu apa. Se poate amesteca in sosuri sau in batoanele proteice facute in casa.

Beneficiile Orzului verde:

  • Are rol foarte important in cresterea imunitatii.
  • Combate oboseala fizica si pishica
  • Adjuvant in curele de slabire
  • Bun pentru diabetici
  • Efect antiinflamator
  • Regleaza tensiunea arteriala
  • Incetineste procesul de degradare celulara

Iarba de orz verde este o buna sursa de vitamine si minerale, incluzand fier, calciu si vitaminele B1, B2, B6, C si E. Este de asemena si o buna sursa de antioxidanti, inclusiv SOD superoxid-dismutaza (este o familie de metaloenzime antioxidante implicate in sistemul de aparare impotriva speciilor reactive de oxigen). Superoxid-dismutaza asigura o varietate de beneficii asupra sanatatii, luptand contra aparitiei si dezvoltatii bolilor neuro-motorii, artrite si alte boli inflamatorii.

Pulbere de iarba de orz este foarte bogata in fibre si s-a dovedit ca poate ajuta la scaderea nivelului colesterolului. Se considera ca comsumul de iarba de orz ajuta la o scadere semnificativa a colesterolului rau (LDL) si la cresterea colesterolului bun (HDL). Studiile au aratat ca folosirea orzului verde in dieta poate duce la scadearea nivelului de zahar din sange si echilibrarea nivelului de hemoglobina.

Iarba de orz este bogata in magneziu, un mineral ce ajuta la transpormarea alimentelor consumate in energie, intareste sanatatea oaselor si ajuta la buna functionare a glandelor paratiroide. Ea contine toti aminoacizii esentiali ceea ce reprezinta o rara calitate a unei plante. De asemenea contine un spectru larg de enzime si fitochimicale. Una dintre aceste fitochimicale este clorofila care inhiba dezvoltarea bacteriilor precum si ajuta la buna functionare a inimii si plamanilor. Iarba de orz verde este un aliment alcalin ceea ce ajuta la contracarea efectului de aciditate provocat de stres si la redobandirea nivelului natural de alcalinitate al corpului.

Iarba de orz verde este, din punct de vedere nutritional, asemanatoarea cu iarba de grau. Totusi exista cateva diferente intre cele doua superalimente, deoarece orzul contine mai mult calciu, potasiu, clorofila si enzime decat grau verde. Bineinteles intotdeauna se pot combina cele doua pudre, asa cum majoritatea oamenilor o fac deja.

Beneficiile pulberii de orz verde:

  • un puternic antioxidant
  • ajuta in tratamentul colitei ulcerative
  • detoxifiant natural
  • intareste sistemul imunitar
  • ajuta la prevenirea aparitiei celulelor canceroase
  • protejeaza celulele impotriva distrugerii si radiatilor
  • alcalin
  • ajuta la incetinirea imbatranirii premature
  • reduce riscul aparitiei aciditatii excesive in corp
  • protejeaza pielea impotriva razelor UV daunatoare
  • ajuta la intarirea si detoxifierea ficatului
  • este un remediu bun impotriva dependentelor de alcool, nicotina sau droguri

Mod de utilizare:

Pudra de orz verde este ingredientul preferat al smoothie-urilor verzi. Blenduiti cateva legume si asezonati cu pudra sau incercati un amestec de fructe cu iaurt si miere. Este foarte usor de cosumat ca si bautura: este delicios cu suc de fructe sau de ce nu doar cu apa. Se poate amesteca in sosuri sau in batoanele proteice facute in casa.

Reteta Smoothie verde energizant

Foto interior si prima pagina: Teri Virbickis / Shutterstock

  • 4 smochine
  • 2 banane
  • 2 mere verzi
  • 1-2 portii de spanac verde
  • 2 lingurite pulbere de orz verde
  • 2-3 cani de apa

Toate ingredientele se mixeaza in blender pana amestecul devine omogen. Pofta buna!

Revolutia smoothie-urilor verzi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: