Setari Cookie-uri

Energie pentru zile din ce in ce mai scurte

Este momentul sa ne echilibram dieta in asa fel incat sa revenim la greutatea obisnuita si sa avem rezerve de energie.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Desi soarele ne rasfata cu temperaturi ridicate si cu bronz pe masura, zilele din ce in ce mai scurte ne reamintesc faptul ca vara a trecut. Iar daca ne uitam in oglinda, constatam ca inghetatele copioase cu care ne-am rasfatat in zilele toride si cinele tarzii cu prietenii incep sa se vada. Este momentul sa ne echilibram dieta in asa fel incat sa revenim la greutatea obisnuita si sa avem rezerve de energie.

Copyright foto interior si prima pagina: A. and I. Kruk / Shutterstock

Ce e de facut? Ei bine, putem incepe prin a pune ordine in viata noastra. Si sa incepem cu obiceiurile noastre alimentare. Chiar daca nu ti-ai propus sa atingi o varsta matusalemica, limitarea consumului de carne rosie, a produselor din lapte integral si a preparatelor prajite in ulei te vor tine departe de spital si de farmacie. De asemenea, va diminua considerabil riscul aparitiei bolilor cardiace, a cancerului si diabetului. In schimb, ai unda verde la fructe si legume. Acestea reduc colesterolul precum si riscul aparitiei cancerului la colon. Asadar, nu lasa sa treaca nici o zi fara sa consumi un fruct. Chiar si un banal mar face minuni.

Citește și:

Carbohidratii complexi (cereale, legume, fructe) sunt cea mai buna sursa de energie pe care o poti gasi. Prin urmare, asigura-te ca ai in permanenta provizii proaspete. De asemenea, varietatea in mancare este recomandata precum si un aport zilnic de vitamine si minerale. Ai putea incerca sa consumi in special carne de peste, care contine la fel de multa proteina ca si carnea rosie.

Nu uita sa te hidratezi. Cele 6 pana la 8 pahare de apa pe zi sunt obligatorii! Sucurile naturale sau smoothie-urile, supele sau alte mancaruri lichide nu se pun la numaratoare. Atunci cand mergi la sala, consuma imediat dupa antrenament un shake proteic. Nu uita ca trupul tau nu este construit pentru o viata sedentara. Prin urmare, este important sa alternezi perioadele de timp pe care le petreci stand la birou cu cele de miscare.

Nu in ultimul rand, profita de lumina zilei si ia-ti macar o pauza scurta, de zece minute in timpul programului, in care sa stai la aer si la soare. Te vei simti energizata si vei da un randament mai bun la serviciu.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.