Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!
Reduceri de așteptat de Black Friday 2018 la electrocasnice mari si mici!

infografic despre impactul cafelei si al berii asupra creierului

Berea ne ajuta sa avem idei, iar cafeaua – sa le punem in practica

Berea ne ajuta sa avem acea scanteie creatoare cand vine vorba despre dezvoltarea unui proiect, poate chiar sa ni se “aprinda beculetul” atunci cand cautam solutii. Insa cand vrem sa punem in aplicare ideile pe care le avem, ar trebui sa introducem cafeaua.

Black Friday 2018: cele mai bune REDUCERI AICI! [LIVE promoții]

Alcoolul si cafeina au primit atentie din partea cercetatorilor si a medicilor destul de tarziu. Efectele cafelei si ale berii incep in scoarta cerebrala de la nivelul lobului frontal, zona a emisferelor cerebrale raspunzatoare de gandirea constienta, limbaj si interactiune.

Alcoolul actioneaza asupra zonelor inhibitorii, ne ajuta sa fim mai liberi in gandire, sa stergem barierele, de unde si expresia “in vino veritas”. Prin acest efect de dezinhibitie este accentuata creativitatea, mintea noastra devine mai libera sa gandeasca pe mai multe planuri, dincolo de rutina zilnica si dincolo de teama de a fi judecat.

Desigur, pentru astfel de efecte este recomandat consumul moderat de alcool, neintrand in discutie starea de ebrietate.

Pe de alta parte, cafeaua se leaga de receptorii de adenozina, ducand la acel val de energie pe care il resimtim cu totii la 5 minute dupa prima inghititura. Va recomandam, daca obisnuiti sa beti cafea, sa cititi si articolul: Ce se intampla in corpul tau dupa ce bei o ceasca de cafea?

Cafeaua ne ajuta sa fim mai optimisti, mai increzatori in fortele proprii si totodata ne ajuta sa devenim mai practici. Cafeaua creste nivelul de energie in tot organismul, imbunatatind totodata si memoria.

Cafeaua prezinta multe beneficii pentru organism, daca este consumata cu moderatie. Va recomandam si: 7 Beneficii uimitoare ale cafelei

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: