Desi multa vreme s-a dat vina pe grasimi pentru cresterea in greutate, in cele din urma s-a dovedit ca zaharul are acest efect.
Un text scris cu drag pentru tine de
Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.
_______
Se stie ca zaharul alb, rafinat are efecte nocive asupra starii noaste de sanatate precum aparitia obezitatii, diabetului de tip 2, bolilor de inima si chiar cancerul. Manancam mai mult zahar acum decat oricand deoarece aproape toate produsele alimentare procesate contin zahar. Desi multa vreme s-a dat vina pe grasimi pentru cresterea in greutate, in cele din urma s-a dovedit ca zaharul are acest efect.
Vestea buna este ca efectele nocive ale zaharului sunt reversibile. Din fericire, pagubele produse de zahar poate fi usor prevenita si chiar invers. In timp ce majoritatea dietelor isi arata rezultatele in cateva luni, reducerea consumului de zahar are efecte pozitive imediate. Intr-un nou studiu, care a fost orientat spre copii, cercetatorii au putut vedea imbunatatiri dramatice in doar 10 zile.
- Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
- Cum reactioneaza corpul unei femei cand este in relatia nepotrivita. Efectele sunt vizibile
- 5 lucruri rele care se intampla in corpul tau cand stai prea multe ore pe scaun
- Poti inlocui caloriile cu proteinele intr-o dieta de slabire? Iata care este efectul!
Dr. Robert Lustig si echipa sa de cercetatori de la Universitatea din California, San Francisco, au fost in masura sa scada nivelul trigliceridelor cu 33 de puncte, colesterolul rau cu 5 puncte si precum si riscul aparitiei diabetului zaharat de tip 2 in doar 10 zile. Rezultatele pozitive sugereaza o majoritate covarsitoare beneficii similare pentru adulti.
Este important sa se stie ca nu toate caloriile sunt create in mod egal. 100 calorii de zahar nu este acelasi lucru cu 100 de calorii din spanac. De fapt, nu ar trebui neaparat sa acordam atat de mare atentie numarului de calorii cat ingredientelor existente intr-un produs alimentar. Chiar daca zaharul in sine nu contine grasimi, este transformat si depozitat ca grasime in interiorul corpului mai ales atunci cand cantiatea ingerata este mai mare decat poate procesa ficatul, ceea ce este foarte putin.
- Săptămâna 23 de sarcină: cum se dezvoltă bebelușul în burtica mamei și ce se întâmplă cu corpul gravidei
- Săptămâna 37 de sarcină: cum se dezvoltă bebelușul și ce se întâmplă cu corpul mamei
- Ce se întâmplă cu cei doi copii pe care Andreea Marin i-a adoptat la distanță? Vedeta nu mai păstrează legătura cu ei
Pentru o medie de 2.000 de calorii pe zi, se recomanda ca doar 10% dintre acestea sa provina din zaharuri adaugate, echivalentul a aproximativ 12 grame (ceea ce reprezinta 85% dintr-o cutie de suc). Adevarul este ca nu avem nevoie de nici un adaos de zahar in dieta noastra, deoarece acesta nu ofera absolut nici o valoare nutritiva pentru organism.
Zaharurile existente in alimentele proaspete si naturale sunt singurele de care avem nevoie. Prin urmare, o modalitate foarte buna de a evita zaharul rafinat si nesanatos este sa renunti sa consumi alimente ambalate, procesate si sa optezi pentru pentru alimente naturale si proaspete.