Setari Cookie-uri

4 pasi pentru o silueta de vis

Am avut 85 de kilograme

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Ronald Sumners / Shutterstock

O simpla afirmatie, la sfarsitul unei ore de kick-box, a intors toate capetele. "Am avut 85 de kilograme," a spus domnisoara care arata aproape ca trasa prin inel. "Am pus pe mine intr-un an si am dat in doi." Fara sa tina o anumita dieta, a mai adaugat.

Intamplarea din vestiar m-a pus sa ma gandesc la miloanele de femei care isi doresc sa slabeasca. "A slabi", un verb care, fara sa ne definim cum anume ne dorim sa arate silueta noastra, ramane ceva abstract, fara prea multi sorti de reusita. Recunosc ca am cazut si eu in aceasta capcana, mai ales ca la intoarcerea in tara dupa cateva luni petrecute in strainatate, abdomenul meu a fost acoperit de un strat pufos. M-am asezat in fata oglinzii si am stabilit care sunt urmatorii pasi pe care ti-i impartasesc si tie. Atitudinea mentala este la fel de importanta precum actiunile tale.

Citește și:

1. Pune-ti intrebari. Prima dintre ele este "De ce vreau sa arat altfel decat arat acum?".

In serialul "Prietenie de muchie de cutit" sotia unuia dintre cei doi chirurgi plastici isi pune silicoane pentru a-si recastiga sotul insa fara succes. Corpul uman este o creatie complexa, incredibil de frumoasa. Si nu ma refer la ceea ce vedem cu ochiul liber. In momentul in care realizezi asta, iti devine imposibil sa il tratezi cu superficialitate sau sa il neglijezi. Care este motivatia ta pentru a-ti modifica silueta (a slabi)? Are legatura cu factori externi - prototipul frumusetii femine prezentat in reviste sau atentia unui barbat sau cu factori interni - iubirea pe care ti-o porti. A doua intrebare este legata de obiectivele tale. Unul dintre primele lucruri pe care le-am invatat cand am inceput sa merg la sala, a fost sa incetez sa ma uit la cantar si sa ma uit in oglinda. Un program de exercitii eficient te ajuta sa iti dezvolti si sa iti tonifiezi musculatura, un lucru care te ajuta, printre altele, sa ai o postura corecta si iti pune la treaba metabolismul. Nu in ultimul rand, fii foarte sincera cu tine. Deseori, imaginea despre noi insine este distorsionata. Ai curajul sa te privesti asa cum esti pentru a face pasii corespunzatori. Orice decizie iei, nu uita ca esti frumoasa oricum. Si ca important este sa te bucuri de viata.

Citește și:

2. Alege activitati sportive care iti fac placere si combina-le pentru a evita rutina.

Pentru ca vorbeam de bucurie, fa ceea ce iti place. In mod sigur exista ceva atractiv chiar si pentru cea mai sedentara persoana. Sportul nu trebuie sa fie o corvoada, ci un moment pe care il astepti cu nerbadare. Practica exercitii de tip cardio - care iti mentin pulsul la un nivel mediu pentru a perioada de timp de minim 20 de minute, pentru a topi tesutul adipos. Mersul pe banda, innotul, orele de fitness de grup de tip aerobic fac parte din aceasta categorie.

3. Fii atenta la dieta.

Pizza si ciocolata sunt incrdibil de gutoase insa sunt toxice pentru organism. Consumul alimentelor procesate nu are legatura doar cu silueta dar si cu procesele nevazute care au loc in corpul nostru. Ajuta-l sa functioneze la parametri maximi si sa fie plin de energie consumand alimente care il hranesc - fructe, legume, seminte, carne slaba (daca nu esti vegetariana).

Citește și:

4. Somn si hidratare.

Nici o dieta si nici un program de exercitii nu vor da rezultate fara hidratare si odihna. Cei doi litri de apa pe zi sunt absolut necesari pentru buna functionare a corpului tau si eliminarea grasimilor. Odihna este timpul in care organismul se reface si profita de toate eforturile tale - in bucatarie si in sala. Multe dintre noi se gandesc la odihna fizica insa odihna mentala este la fel de importanta. O minte nelinistita, o stare de anxietate si superexcitare vor genera o descarcare de adrenalina in corp si te vor impinge la actiuni care nu sunt benefice - de exemplu, sa mananci o ciocolata intreaga in cateva minute.

Nu ezita sa ne impartasesti din experienta personala printr-un comentariu. Ce anume a dat cele mai bune rezultate in cazul tau?

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.