Setari Cookie-uri

6 moduri de a-ti ACTIVA metabolismul

Stilul tau de viata are un impact direct asupra metabolismului. Iata sase lucruri pe care le poti face pentru a-ti pune metabolismul la treaba si a te simti plina de energie in fiecare clipa.

Andreea Billig Un text scris cu drag pentru tine de

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Copyright interior si prima pagina: Light And Dark Studio / Shutterstock

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma ceea ce mancam si bem in energie. Alimentatia si metabolismul sunt legate in mod inextricabil; de multe ori se hranesc reciproc. Ambele joaca un rol cheie in sanatatea noastra generala.

Stilul tau de viata are un impact direct asupra metabolismului. Iata sase lucruri pe care le poti face pentru a-ti pune metabolismul la treaba si a te simti plina de energie in fiecare clipa.

Dormi mai mult

Cantitatea si calitatea somnului nostru are un mare efect asupra metabolismului. Oamenii care dorm inuficient sufera de modificari ai hormonilor apetitului, probabilitatea de a consuma alimente nesanatoase.

Citește și:

Fa miscare

Activitatea fizica joaca un rol direct in buna functionare a metabolismului. Tinand cont de aceasta, ar trebui sa faci miscare zilnic. Retine, nu trebuie sa fie o corvoada. Exista o multime de activitati din care o poti alege pe cea care iti place: aerobic, jogging, alergare, inot, tenis, mers pe jos. Ideal este bine sa le imparti in doua sesiuni zilnice, a cate o ora fiecare.

Trezeste-te mai devreme

Stii ca te trezesti prea tarziu atunci cand nu ai timp sa faci tot ceea ce trebuie inainte de a iesi pe usa. Inclusiv sa iei micul dejun. Poate suna redundant, dar micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, inclusiv pentru buna functionare a metabolismului tau. Chiar si un mic dejun rapid si hranitor este mai bun decat nimic. Poti opta pentru fulgi de ovaz sau un baton de cereale.

Mananca, mananca, mananca!

5-6 mese usoare pe zi sunt ideale pentru metabolism prin asigurarea unui flux constant de energie. Mananca alimente sanatoase si nutritive (de exemplu, fructe, nuci, legume). Un astfel de plan alimentar va spori si capacitatea de functionare a creierului tau.

Citește și:

Bea mai multa apa

Apa este intr-adevar un elixir magic; nu contine calorii, dar este de nepretuit pentru sanatate. Creierul nostru interpreteaza setea drept foame ceea ce ne poate face sa manacam mai mult si mai ales ce nu trebuie.

Manca unele alimente picante

Daca iti place mancarea picanta, iata o veste buna. Alimentele si ingredientele picante pot stimula metabolismul. Atunci cand mancam alimente picante, temperatura interna a corpului creste. In consecinta, nivelul metabolic creste si arde grasimea stocata ca energie. De asemenea, alimentele condimentate sporesc senzatia de satietate.

Vizionare placuta


Kudika
10 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.