Setari Cookie-uri

Prezervativul feminin si cel masculin

Un sondaj realizat recent de Healthy arata ca 40,63% dintre respondente folosesc ca metoda de contraceptie prezervativul.

Un sondaj realizat recent de Healthy arata ca 40,63% dintre respondente folosesc ca metoda de contraceptie prezervativul. Ne-am gandit asadar, cu prilejul zilei mondiale a contraceptiei, sa va oferim cu spijinul Societatii de Educatie Contraceptiva si Sexuala, mai multe informatii despre prezervativul masculin, dar si despre cel feminin, mai putin popular decat primul:

Prezervativul masculin

Ce este?

Este o folie de latex care se pozitioneaza pe penisul in erectie.

Cum se foloseste?

Prezervativul se ruleaza pe penisul in erectie inainte de contactul sexual pentru a impiedica patrunderea spermei in vaginul femeii. Imediat dupa ejaculare, prezervativul trebuie mentinut pe penis pentru a evita scurgerile de sperma in timpul retragerii din vagin.

Eficienta metodei atunci cand este folosita corect

Eficienta ridicata: 98% (intr-un an, din 100 de cupluri, 2 pot avea o sarcina)

Ti se potriveste aceasta metoda?

Ofera protectie impotriva BTS, daca este folosit corect. Se recomanda cand ai contact sexual cu un partener nou, cand ai mai multi parteneri, sau cand nu esti sigura de viata sexuala anterioara a partenerului.

Prezervativul poate fi folosit si in caz de contact sexual neplanificat. Unora li se pare amuzanta utilizarea acestuia, altii sunt de parere ca influenteaza spontaneitatea si senzatia de placere.

Prezervativele se pot rupe sau pot aluneca in timpul contactului sexual. Nu trebuie folositi lubrifianti pe baza de ulei pentru ca uleiul poate slabi latexul din care este confectionat prezervativul, ceea ce poate duce la ruperea acestuia.

Prezervativul feminin

Ce este?

O folie din poliuretan care se potriveste in vagin. La fiecare capat exista un inel flexibil pentru a mentine prezervativul la locul sau. capatul inchis al prezervativului feminin acopera colul uterin, iar capatul deschis este pozitionat la intrarea in vagin.

Eficienta metodei atunci cand este folosita corect

Eficienta medie: 95% (intr-un an, din 100 de femei, 5 raman insarcinate). Metoda nu este inca disponibila in Romania.

Ti se potriveste aceasta metoda?

Ofera protectie impotriva infectiilor cu transmitere sexuala, daca este folosit corect. Se recomanda cand ai contact sexual cu un partener nou, cand ai mai multi parteneri, sau cand nu esti sigura de viata sexuala anterioara a partenerului.

Nu este disponibil in toate tarile si necesita exercitiu pentru a fi folosit corect.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.