Contraceptivul potrivit

Contraceptivul potrivit

De cele mai multe ori mergi la medicul ginecolog si acesta iti recomanda ce pastile anticonceptionale sa iei fara niciun fel de analize in prealabil. Insa de unde stii cu siguranta ca sunt pastilele potrivite organismului tau? Da, sunt verificate, nu ingrasa, sunt cele mai bune la ora actuala de pe piata dar ce anume garanteaza ca hormonii tai vor reactiona cum ar trebui?

De cele mai multe ori mergi la medicul ginecolog si acesta iti recomanda ce pastile anticonceptionale sa iei fara niciun fel de analize in prealabil. Insa de unde stii cu siguranta ca sunt pastilele potrivite organismului tau? Da, sunt verificate, nu ingrasa, sunt cele mai bune la ora actuala de pe piata dar ce anume garanteaza ca hormonii tai vor reactiona cum ar trebui? Retail jobs

Din punct de vedere al concentratiei existente in pastile acestea sunt:

monofazice- cantitate de hormoni egala pentru toate pastilele, indiferent de zi
multifazice- cantitati diferite de homroni, trebuie respectata ziua indicata pe blister

Este recomandat sa se faca urmatoarele analize:

LH - acest hormon are rolul de a stimula organele genitale, o crestere a acestui hormon asociata cu alte probleme poate fi responsabil de sterilitate.

FSH - este un hormon de stimulare foliculara si alaturi de LH controleaza schimbarile ciclice din activitatea ovariana.

Testosteron - este un hormon masculin care ar trebui monitorizat, mai ales in cazurile de hirsutism; in functie de nivelul testosteronului se decide ce pastila este potrivita.

Progesteron - se opune efectului estrogenilor si regleaza practic actiunea lor; in cazul unei secretii insuficiente de progesteron se urmeaza un tratament adecvat.

Estradiol - un tip de estrogen si este mai scazut la femeile care sufera de insuficienta ovariana.

Dupa efectuarea acestor analize, medicul ginecolog sau endocrinolog iti recomanda ce metoda de contraceptie ar trebui sa alegi. Se pot face si alte analize, in functie de problemele pe care le ai. Exista posibilitatea ca pastilele sa nu fie benefice si fie contraindicata adminstrarea lor.

Nu trebuie sa-ti asumi absolut niciun risc in ceea ce priveste sanatatea ta. O pastila pe care urmeaza sa o iei zilnic te poate afecta enorm daca nu esti destul de informata in privinta efectelor negative pe care le poate determina.

In functie de analizele hormonale ar trebui sa stii ce pastile iti sunt potrivite. Nu este gresit sa iei doar dupa ce ti se recomanda, dar pentru siguranta ta si mai ales pentru sanatatea ta este recomandat sa faci aceste analize.

Putina prudenta nu strica niciodata!

Citeste si alte articole privind contraceptivele:

Cum functioneaza anticonceptionalele?

Contraceptia de urgenta

Cum imi aleg metoda contraceptiva?

Vizionare placuta


Kudika
24 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri