Setari Cookie-uri

Cand menstruatia intarzie

Care sunt cauzele dereglarii ciclicitatii sangerarii menstruale?

Care sunt cauzele dereglarii ciclicitatii sangerarii menstruale?



  • Sarcina; unul dintre simptomele unei posibile sarcini este intarzierea menstruatiei;

  • Stresul; daca treci printr-o perioada mai stresanta, intregul organism va fi afectat inclusiv ciclul menstrual; chiar si stresul ca ai putea fi insarcinata poate cauza intarzierea menstruatiei; gandeste-te daca au avut loc evenimente importante, schimbari care ar fi putut fi stresante pentru tine. Moartea sau imbolnavirea unei persoane dragi, schimbarea locuintei, problemele la job, despartirea de partener sunt cateva astfel de schimbari care ne afecteaza atat psihic cat si fizic.

  • Medicamentele; unele medicamente au printre efectele secundare si amenoreea. Printre aceste medicamente se numara contraceptivele, antidepresivele, calmantele, cele pentru reglarea activitatii glandei tiroide si altele.

  • Poate fi vorba si despre un dezechilibru hormonal; in cazul in care intarzierea este mai indelungata este necesar sa consulti un medic specialist;

  • Alimentatia; de obicei persoanele care sufera de tulburari de alimentatie (anorexie si bulimie, in principal) se confrunta cu cicluri menstruale dereglate sau amenoree. Menstruatia este afectata si de fluctuatiile mari ale greutatii indiferent daca este vorba despre slabire sau ingrasare.

  • Exercitiile fizice intense pot sa afecteze ciclul menstrual; cu astfel de probleme se confrunta mai ales sportivele tinere;

  • Problemele cu tiroida;

  • Alaptarea la san amana menstruatia; aceasta nu inseamna insa ca nu poti ramane insarcinata; alaptarea la san este o “metoda contraceptiva” doar daca ai alaptat mai putin de 6 luni si daca hranesti nou nascutul numai cu lapte matern.
Sursa: garbo.ro

Citeste articole asemanatoare pe garbo:

Filosofia sexului

Impachetari cu ciocolata

Cum putem reduce riscul depresiei
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Februarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.