Setari Cookie-uri

De la ce varsta se face testul Papanicolau? - discutii pe Forumul Healthy

Fiecare femeie odata cu inceperea vietii sexuale are responsabilitatea de a-si face anual testul Papanicolau si de a se ingriji de sanatatea sa genitala.

Fiecare femeie odata cu inceperea vietii sexuale are responsabilitatea de a-si face anual testul Papanicolau si de a se ingriji de sanatatea sa genitala.

Alinaiulia a pus o intrebare al carei raspuns ar trebui sa il cunoasca orice femeie: De la ce varsta se face testul Papanicolau? Am auzit ca de cand iti incepi viata sexuala, de la alti medici ca dupa 25 de ani, eu am 22, e cazul? Voi cand il faceti?"

Megas ne ofera un raspuns demn de luat in seama: "In principiu testul se face si este recomandat, indiferent de parerea subiectiva a unora dintre medici, imediat ce ti-ai inceput viata sexuala si iti poti deci permite investigatii medicale invazive, precum recoltarea de frotiu sau celule. Ideea mea ar fi sa intrebi medicul de familie de o trimitere la ginecolog si sa ii spui si despre asta. Eventual sa iti si recomande pe trimitere, pentru orice eventualitate. Multa sanatate!"

Citește și:

Elenastanescu vine cu motivatii convingatoare pentru a face anual testul Papanicolau: "Buna, tuturor!
Eu am facut acest test acum doua luni, la insistentele unei prietene, desi nu aveam niciun semn ca ar fi ceva in neregula. Din pacate a iesit prost. L-am repetat acum o saptamana si astept rezultatul. E asa de trist cand ti se intampla chiar tie, sau cuiva apropiat... Asa ca, fetelor, faceti testul si repetati-l macar o data pe an. Sanatate !"

Elenag98 ne psune in ce conditii este posibil ca rezultatul testului sa nu fie unul bun: Buna tuturor!
Testul poate sa nu iasa bun si idn cauza unor inflamatii, precum si a unor secretii vaginale cum ar fi trichomonasul , micoza, etc. Dupa un tratament adecvat de cca 10- 12 zile efectuat de ambii parteneri se mai asteapta cel putin 7-10 zile dupa care se face din nou testul. Cu siguranta va iesi bine. Oricum cotrolul la ginecolog este fff. important la orice varsta atat pentru persoanele active sezual cat se pentru abstinente . Multa sanatate si succes!"

Citește și:

Testul Papanicolau este deci obligatoriu pentru orice femeie inca de la inceperea vietii sexuale. Va astept pe Forumul Healthy pentru orice nelamurire ati avea in privinta sanatatii, astfel ne putem informa mai bine si putem avea o viata cat mai ferita de boli.

Vizionare placuta


Kudika
25 Septembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.