Setari Cookie-uri

Este necesara o pauza daca iei anticonceptionale? - Forumul Healthy

Odata cu inceperea vietii sexuale medicii ginecologi le recomanda femeilor o metoda de contracetie care adesea este reprezentata de pilulele contraceptive.

Odata cu inceperea vietii sexuale medicii ginecologi le recomanda femeilor o metoda de contracetie care adesea este reprezentata de pilulele contraceptive.

O cititiare a noastra s-a intrebat totusi daca nu este nevoie de o pauza de o luna sa spunem dupa un anumit timp de cand se iau anticonceptionalele, spre exemplu o pauza de o luna dupa un an de contraceptie.

Gaby211081 este cea care deschide subiectul: "Va rog, daca cineva are cunostinte mai temeinice si stie sa ma lamureasca si pe mine: e indicat sa se faca pauza la anticonceptionale si daca da la cat timp? Eu nu am primit de la nici un medic indicatii precise cum ca ar trebui intrerupte sau nu. Unii spun ca ar fi bine, altii ca nu...pe prospect nu scrie nimic in acest sens!!! Se pot lua fara pauza? Daca iei prea multi ani si nu faci pauza risti sa nu mai poti face copii? Eu iau de vreo 8 ani, la recomandarea medicului evident. Pauze am facut, si mai lungi si mai scurte insa in prezent iau de cca. un an si nu am mai facut pauza. Ar trebui?"

Citește și:

mary_00ro ne vor: "Salutare. Si eu am luat multi ani(5 ani si ceva) anticonceptionale si nu am avut deloc probleme in acveasta perioada. Intrebam medicii daca e bine/rau sa folosesti o perioada asa mare anticonceptionale si nu-mi daddeau un raspuns concret. La ultimul medic la care am mers mi-a zis ca ar mai bien pentru mine sa renunt pentru a putea avea ciopii mai tarziu(eu am 26 ani). Din cauza anticonceptionalelor uterul se marise (arata ca al unei femei insarcinate) si ovulelle erau acoperite de pelicula care la fel a fost provocata de anticonceptionale. Dupa ce am renuntat am avut probleme mari: dureri abdominale dese si sangererei - hormonii mei o luasera razna. Aceste probleme au durat vreo 3 luni(in care am luat tratamente pentru ai aduce la normal). Oricum ,daca era dupa mine nu renuntam la pastilute- m-am impacat grozav cu ele si nu era nicun stres cu privire la vreo posibila sarcina. Bafta ."

Citește și:

gigivik insa face pauza: "Eu iau anticonceptionale de 11 ani , si la fiecare 6 luni, iau o pauza de o luna. Am avut 3 medici pina acum si toti au fost de aceeasi parere:pauza la 6 luni si totul a fost ok.
Intr-un an am uitat , pur si simplu de pauza, si sa lasat cu dureri in sini, si altele.
Urmarea: am fost atenta si nu sa mai repetat."

Voi ce parere aveti, ce sfaturi medicale ati primit in aceasta privinta? Va asteptam mai jos in rubrica de comentarii sau pe Forumul Healthy.

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.