Setari Cookie-uri

Chisturile ovariene le tratam cu anticonceptionale?- Forumul Healthy

Chisturile ovariene sunt prezente la toate femeile in perioada pubertatii, urmand a se remite odata cu maturarea organelor genitale. Insa cand putem considera aceste chisturi patologice? Ar trebui sa ne alarmeze momentul in care acestea se infecteaza ori apar la varste cand prezenta lor nu mai este de natura fiziologica. De asemenea atunci cand pun in pericol functiile ovarului aceste chisturi devin un motiv de ingrijorare sau chiar de sterilitate.

Chisturile ovariene sunt prezente la toate femeile in perioada pubertatii, urmand a se remite odata cu maturarea organelor genitale. Insa cand putem considera aceste chisturi patologice? Ar trebui sa ne alarmeze momentul in care acestea se infecteaza ori apar la varste cand prezenta lor nu mai este de natura fiziologica. De asemenea atunci cand pun in pericol functiile ovarului aceste chisturi devin un motiv de ingrijorare sau chiar de sterilitate. Pentru mai multe detalii cititi articolul "Chisturile ovariene".

Cum tratam chisturile ovariene?

Aceasta este intrebarea pe care cititoarea noastra honeyu ne-o adreseaza: "Ca toate femeile si eu ma confrunt cu aceasta problema, dr mi-a prescris Yasmin, din pacate nu le suport. Voi stiti alte metode pt chist, sau un alt anticopeptional la fel de bun care sa ajute la eliminarea chistului?"

Citește și:

Dusa ne informeaza: "Se poate scapa fara operatie: chsitul este simptomul unui dezechilibru in organism. Eliminand cauza, chistul se va micsora/resorbi. Daca nu se elimina cauza si se elimina doar chistul (prin operatie), atunci dezechilibrul se va manifesta din nou, poate chiar in alta parte (sani, de ex).
PS Anticonceptionalele NU sunt o solutie, deoarece accentueaza dezechilibrul hormonal. "

Magdsarr a trecut prin aceasta problema si s-a tratat astfel: "Si eu am avut chist ovarian lichid si am luat orgametril cate 2 pastile pe zi timp de zece zile pe luna timp de vreo 6 luni si s'a retras."

De asemenea Dusa ne ofera o gama larga de sfaturi medicale privind tratarea acestei probleme demne de luat in seama si bine documentate. Pentru a afla mai multe despre chisturile ovariene va invitam sa discutam pe aceasta tema pe Forumul Healthy ori mai jos, in rubrica de comentarii.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.