Setari Cookie-uri

10 motive pentru care femeile refuza actul sexual

1. Anticontraceptivele: Unele femei sustin ca libidoul lor este scazut din cauza anticonceptionalelor sau a altor metode contraceptive.

1. Anticontraceptivele: Unele femei sustin ca libidoul lor este scazut din cauza anticonceptionalelor sau a altor metode contraceptive.

2. Antidepresivele: Nu toate femeile simt o scadere a libidoului in cazul folosirii antidepresivele dar majoritatea simt.

3. Hranirea la san: Prolactina este un hormon care faciliteaza hranirea la san si scade interesul sexual

4.Lipsa de somn: Pentru multe femei, somnul apare inaintea sexului din momentul in care relatia devine stabila.

5. Stresul: Fie ca este cotidian, financiar, educational sau de orice alta natura, atunci cand stresul este crescut cele mai multe femei nu vad sexul ca pe o solutie.

6. Disputele cu partenerul: Orice relatie aduce cu sine confruntarea intre dorinte si sentimente.

7. Nivelul scazut al testosteronului liber: In timp ce este stiut ca nivelul testosteronului poate fi de folos, este si mai bine de stiut ca testosteronul liber poate fi raspunzator pentru apetitul sexual scazut.

Citește și:

8. Frica de intimitate: Incapacitatea de a gestiona intimitatea ce-o presupune actul sexual este un motiv care poate sa scada dorinta sexuala in cazul unuia dintre parteneri.

9. Imaginea de sine: Femeile care nu se considera atractive pentru partenerii lor au o dorinta sexuala mai scazuta.

10. Nivelul ridicat de SHBG: O femeie cu nivel crescut de hormoni sexuali poate avea un interes sexual scazut. Aceasta pentru ca se combina cu testosteronul liber si aceasta scade libidoul.

O parte din aceste probleme pot fi rezolvate prin lecturarea unor carti de specialitate sau prin comunicarea cu partenerul. Altele necesita interventia unui specialist, un psihoterapeut sau psihosexolog.

Sursa: Psiholife.ro

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.