Setari Cookie-uri

6 Factori care scad fertilitatea feminina

Fertilitatea poate fi amenintata de mai multi factori ce pot exista in viata femeii care isi doreste un copil. Mai mult decat atat, anumiti factori pot duce la scaderea fertilitatii barbatilor.

Fertilitatea poate fi amenintata de mai multi factori ce pot exista in viata femeii care isi doreste un copil. Mai mult decat atat, anumiti factori pot duce la scaderea fertilitatii barbatilor.

In articolul curent vom discuta despre factorii care afecteaza fertilitatea feminina. In zilele noastre numarul femeilor care se plang de infertilitate sau care raman foarte greu insarcinate este tot mai mare. Sunt insa cativa factori nocivi care prin eliminare duc la recapatarea functiei fertile a femeii.

factori care scad fertilitatea femeilor

6 factori care afecteaza fertilitatea feminina

Contraceptivele hormonale

Daca ati luat contraceptive hormonale pe o perioada mai lunga de 3 ani atunci functia fertila v-a fost afectata. Uneori este nevoie de ani dupa intreruperea anticonceptionaleleor hormonale ca o femeie sa isi recapete functia fertila.

Fumatul

Fumatul afecteaza fertilitatea si sanatatea organelor genitale. Mai mult decat atat, fumatul poate afecta dezvoltarea ovulului, ceea ce poate duce la o posibila sarcina cu malformatii ale fatului chiar si dupa renuntarea la fumat. Desigur, conteaza numarul de tigari fumate pe zi si perioada de cand femeia respectiva fumeaza. In tot cazul, daca v-ati hotarat sa aveti copii este indicat sa renuntati la fumat cu cel putin un an inainte de a concepe copilul.

Citește și:

Dieta inadecvata

Dieta saraca in fructe si legume crude, dar bogata in grasimi, preparate prajite si carne (cu exceptia carnii de pui, peste sau curcan) scade mult fertilitatea unei femei. Va sugeram sa cititi articolul: Dieta pentru fertilitate.

Citeste articolul integral pe Kidz.ro

Iti recomandam si alte articole pe Kidz:

4 Greseli in conceptie pe care nimeni nu ti le spune

Zodiacul copilariei: Copiii din zodiile de apa

Stimuleaza fertilitatea in mod natural cu 5 plante medicinale



Vizionare placuta


Kudika
3 Noiembrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.