Setari Cookie-uri

Afla si tu: cele mai intalnite cauze ale infertilitatii

Infertilitatea reprezinta astazi o adevarata problema pentru cuplurile moderne, reprezentand o neplacere cu care tot mai multe proaspete familii se confrunta.

Stilul de viata modern, conceptia la varste tarzii, supraponderabilitatea, fumatul, stresul reprezinta doar cateva din cele mai comune cauze ale infertilitatii.

De ce apare infertilitatea?

Infertilitatea la femei poate avea cauze organice (congenitale sau dobandite), dar si cauze de alta natura.

O anexita de exemplu creste riscul de infertilitatea prin afectarea trompelor uterine (aceele “tuburi” pe unde ovulul ar trebui sa fie fecundat si sa ajunga in uter). In cazul anexitelor, trompele uterine se pot “infunda”. Alteori o pozitie inadecvata a uterului scade capacitatea ovulului fecundat de a se implanta sau a se dezvolta (de exemplu uter bifid, uter retrovers).

Sunt situatii in care ovarul are de suferit, fie in ovarite (inflamatiile ovarului), fie in boli endocrine. Chiar si administrarea pe o perioada indelungata a anticonceptionalelor poate duce la cresterea riscului de infertilitatea.

Citește și:

Anomaliile congenitale ale organelor sexuale pot afecta fertilitatea. De asemenea unele boli care necesita interventie chirurgicala si scoaterea unor organe genitale asociaza infertilitatea.

Factori favorizanti pentru infertilitate ii reprezinta fumatul, alccolul, lipsa sportului, obezitatea, dar si subponderabilitatea (persoanele mult mai slabe decat ar trebui sa fie). Este de inteles ca anorexia duce la infertilitate.

De asemenea unele boli pot afecta serios fertilitatea, de exemplu diabetul, endometrioza.

Exista situatii cand vorbim si despre infertilitatea masculina.

Va invitam la o sesiune de consultanta gratuita din partea unui specialist, asadar puteti pune orice intrebare legata de infertilitate in aceasta rubrica, iar un medic va raspunde in cel mai scurt timp.

Ce vrei sa afli despre infertilitate?

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.