Setari Cookie-uri

Infertilitatea doare. Tu stii ce inseamna sa nu poti avea copii?

A avea un copil nu trebuie sa fie un lux. Astazi, mai mult ca oricand, de la fertilitate la infertilitate e doar un pas. Stresul, poluarea si stilul de viata epuizant isi pun amprenta asupra sanatatii si mai ales a psihicului, iar ignoranta si lipsa simptomelor in timp real transforma infertilitatea in inamicul tacut care adeseori este descoperit cand nu mai este nimic de facut.

Comunicat de presa

“In ultimii ani a crescut ingrijorator numarul femeilor tinere cu rezerva scazuta de celule reproductive si imbatranire prematura a ovarelor inainte de 35 de ani. Am pornit aceasta campanie de educare deoarece prea multe cupluri nu cunosc riscurile si consecintele stilului de viata asupra fertilitatii si ni se adreseaza tarziu, cand sansele lor de succes sunt aproape imposibile.

infertilitate

Dorim sa avertizam publicul ca poate exista o diferenta intre varsta cronologica si varsta reproductiva, dar si ca exista metode de prezervare a fertilitatii. Speram sa atragem atentia asupra dramelor si problemelor grave medicale, psihologice si economico-sociale pe care le genereaza infertilitatea, pentru a mobiliza societatea catre o atitudine constienta si constructiva. Nu in ultimul rand, dorim sa implinim visurile celor care isi doresc foarte mult o familie dar isi vad toate sperantele indepartate de neasteptate obstacole financiare”sustine Dr. Laura Dracea, Medic primar Obstetrica Ginecologie cu supraspecializare FIV si Lector la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila.

Citește și:

Orice cuplu ar trebui sa poata sa se bucure de darul de a fi parinte

Stiati ca unul din 6 cupluri care incearca sa aiba un copil are dificultati in a obtine sarcina?
Stiati ca, desi sporul demografic al Romaniei este negativ, cuplurile care isi doresc copii nu sunt sprijinite de stat pentru finantarea tratamentelor de fertilitate?

Diversitatea factorilor care afecteaza fertilitatea, precum si faptul ca, in 15% din cazuri, cauzele raman complet necunoscute fac absolut necesara intelegerea in profunzime a acestei probleme si inlaturarea statutului de subiect tabu. Infertilitate este o boala, iar cuplurile ar trebui incurajate catre informare, analize preventive si abordarea terapiilor medicale si psihologice.

Un prim pas important il constituie analizele de testare a potentialului fertil. Depistarea timpurie a reducerii rezervei de celule reproductive poate motiva initierea masurilor preventive adecvate. Acestea sunt cu atat mai importante cu cat esecul conceptiei afecteaza ulterior increderea in sine, visurile pentru viitor si relatiile cu cei din jur. Sentimentele de vina si starea de tensiune permanenta pot distruge iremediabil relatia de cuplu. Mai mult, presiunea se poate extinde la nivelul intregii familii, deoarece inabilitatea de a avea copii inseamna si inabilitatea de a avea nepoti. De aceea, abordarea infertilitatii presupune o munca in echipa, ce solicita intelegere, rabdare si comunicare intre toti cei implicati: familie, prieteni, medici specialisti si nu in ultimul rand, consilieri si psihologi.

Citește și:

Conform datelor furnizate de Agentia Nationala de Transplant, in Romania s-au nascut in ultimii 5 ani aproximativ 1900 de copii conceputi prin tehnici de fertilizare in vitro. Dintre acestia, peste 500 sunt realizari ale Clinicii Gynera, alaturi de multi alti copii ajutati sa vina pe lume cu alte tehnici de reproducere asistata. Rata de succes de aproximativ 50% a tratamentelor FIV confirma performanta exceptionala in raport cu contextul european, media ratei de succes situandu-se la 35% in Europa. Cu aceste rezultate remarcabile, Clinica Gynera se pozitioneaza ca lider de necontestat al medicinei reproductive romanesti. Dupa castigarea doi ani consecutiv a locului 1 in Topul firmelor din Romania, premii acordate de Camera de Comert si Industrie a Romaniei in 2012 si 2013, Clinica Gynera a obtinut si binemeritata recunoastere internationala. In 2014, clinica a castigat „International Quality Award”categoria Gold, trofeu care ii va fi decernat la sfarsitul acestei luni in cadrul unei ceremonii prestigioase desfasurata la New York.

Citește și:

Foto: infertilitate by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.