Setari Cookie-uri

Alimente care cresc FERTILITATEA

Stim ca vrei sa vezi cat mai repede testul acela norocos, cu doua liniute! Cercetatorii au demonstrat ca ceea ce mananci iti poate influenta sansele de a ramane insarcinata.

Se pare ca atunci cand mananci un mic dejun bogat, sansele de a concepe un copil sunt mai mari. Dar ne indoim ca te poti baza doar pe asta in efortul de a ramane insarcinata! Iata cateva alimente care iti influenteaza sansele de a avea un bebelus

alimente care cresc fertilitatea

Banane. Contin vitamina B6, una dintre cele mai importante vitamine care influenteaza conceptia, deoarece este implicata in reglarea hormonala. Lipsa vitaminei B6 duce la dereglari ale ciclului menstrual si la anomalii de dezvoltare ale ovocitelor si spermatozoizilor.

Ouale. Ouale sunt o sursa foarte buna de vitamina D. Intr-un studiu efectuat de universitatea Yale s-a constatat ca din 67 de femei diagnosticate cu infertilitate, doar 7% aveau un nivel normal de vitamina D.

Migdalele. Migdalele sunt bogate in vitamina E, care influenteaza pozitiv calitatea spermei. Deficienta de vitamina E determina infertilitate.

Citește și:

Citricele. Citricele contin cantitati mari de vitamina C care ajuta la mentinerea unui echilibru hormonal optim la femei.

Mazarea contine cantitati mari de zinc. Deficienta de zinc la femei determina aparitia unui dezechilibru intre estrogeni si progesteron.

Macroul este unul dintre pestii bogati in acizi grasi esentiali pentru un aparat reproductiv sanatos atat la femei cat si la barbati.

Afla si ce alimente trebuie sa eviti deoarece scad fertilitatea!

Foto: alimente care cresc fertilitatea - Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
23 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.