Setari Cookie-uri

Greseli ale mamei moderne

Sa fii mama in aceasti ani este mai usor din anumite puncte de vedere, dar din altele, provocarea este mai mare. Iata o lista de greseli pe care mamele moderne le fac si pe care nu vrei sa le repeti.

Sa fii mama in aceasti ani este mai usor din anumite puncte de vedere, dar din altele, provocarea este mai mare. Iata o lista de greseli pe care mamele moderne le fac si pe care nu vrei sa le repeti.

Mamele moderne nu au incredere in propriul corp.

Desi sarcina este o stare fiziologica normala, unii medici profita de constiinciozitatea viitoarelor mamici si le recomanda analize peste analize, care nu sunt neaparat necesare in cazul unei mame tinere si sanatoase, care nu a avut niciodata nici un fel de problema.

mama moderna

Mamele moderne se tem de nasterea naturala si fac tot posibilul sa o evite, cerand cezariana. Dupa nastere mamele sunt convinse ca „nu au lapte” si ca deci nu vor putea sa isi hraneasca puii, asa ca renunta din start.

Mamele moderne nu au incredere in copiii lor.

Inainte sa fie scrise zecile de tratate despre cum se cresc copiii, mamelor nu le spunea nimeni cat ar trebui sa ia in greutate copilul lor in fiecare luna, sau alte detalii de acest gen. Nu erau invatate sa alapteze la program ca sa „nu se amestece laptele”, nu li se spunea sa nu isi ia copiii in brate ca sa nu ii invete razgaiati.

Citește și:

Faptul ca in prezent ai de unde sa te informezi este minunat. Mai putin grozav este faptul ca nu toate sursele sunt de incredere, asa ca este important ca mamicile sa acorde o atentie deosebita atat informatiei, cat si sursei din care provine. Si astfel ajungem la punctul urmator.

Mamelor moderne le pasa de gura lumii.

Oricat ai vrea si ai incerca, oricum nu vei reusi sa ii multumesti pe toti. De aceea ar fi bine sa lasi „gura lumii, sloboda” si sa pui pe primul loc binele copilului si al tau.

Mamele moderne se bazeaza prea mult pe tehnologie.

Daca scutecele de unica folosinta (sau scutecele textile) sunt o inventie minunata, care ne salveaza de la orele de spalat si fiert pelinci pe care le-au trait mamele noastre, multe alte minuni ale lumii moderne sunt niste inventii pe jumatate triste, care ne indeparteaza de copiii nostri.

Citește și:

Mamele moderne se bazeaza prea mult pe internet.

Internetul este o sursa nesfarsita de informatie. Problema este ca informatia prezentata pe internet este amestecata si nu mereu corecta. De multe ori, mamelor le vine greu sa discearna intre ceea ce este corect medical si ceea ce este doar un zvon sau o superstitie.

Mai ales cand vine vorba despre probleme de sanatate, subliniem iar si iar faptul ca nu exista boli ci mai degraba bolnavi si ca mai ales in cazul bebelusilor si al copiilor mici, este ESENTIALA consultarea medicului pentru stabilirea unui diagnostic si a unui tratament.

Citeste mai multe despre bebelusi in CLUBUL BEBELUSILOR

Foto: mama si copilul - shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
3 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.