Setari Cookie-uri

Anual, zeci de femei sunt ucise langa noi fara ca nimeni sa intervina

In perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, fundatia Sensiblu organizeaza cea de-a IV-a editie a campaniei V-Days - 16 Zile Internationale de Activism Impotriva Violentei asupra Femeii sub sloganul "Prin indiferenta, incurajam violenta domestica".

In perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, fundatia Sensiblu organizeaza cea de-a IV-a editie a campaniei V-Days - 16 Zile Internaionale de Activism Impotriva Violenei asupra Femeii sub sloganul ”Prin indiferen, incurajm violena domestic”.

In perioada ianuarie 2004 - septembrie 2007, au fost inregistrate la nivelul intregii ri 33.730 cazuri de violen in familie, provocand moartea a 224 de femei (22 minori i 202 aduli). Categoria de varst la care apar cele mai multe cazuri de violen in familie este de 25-45 ani (40%) pentru victimele de sex feminin.

In primele trei trimestre ale anului 2007 s-au inregistrat 4463 de cazuri de violen asupra femeilor si peste 50 de decese de sex feminin.

„Suntem convini c numrul femeilor agresate verbal sau fizic de partenerul de via este mult mai mare pentru c acestea nu au curajul s se adreseze autoritilor sau nu tiu de unde pot cere ajutor. Ceea ce este i mai trist este ins faptul c vecinii, colegii de birou sau familia inchid ochii cand vd semne ale violenei domestice.” spune Cristina Horia, Director Executiv Fundaia Sensiblu.

Pentru a lupta impotriva acestui fenomen i a-i face pe romani s nu fie indifereni, Fundaia Sensiblu a construit in 25 noiembrie, in Piaa Universitii un “Zid al Indiferenei” pe care sunt menionate femeile ucise de so, tat sau fiu in Bucureti. „Prin construirea acestui zid in calea bucuretenilor, dorim s artm la ce a condus neimplicarea unei rude, a prietenilor i chiar a vecinilor, care au fost simpli spectatori la aceast problem. Indiferena lor a condus la pierderea unei viei.”

Pe toat perioada celor 16 zile de campanie vor fi imprite flyere i fundie albe in Piaa Universitii. De asemenea, trectorii vor avea posibilitatea s se semneze in caietul de susinere i s lase un mesaj legat de ce vor face diferit de acum inainte, privind fenomenul violenei domestice. Dramarea zidului va incheia campania de anul acesta, acest gest simbolizand dorina oamenilor de a se implica in combaterea violenei domestice, de a distruge indiferena i a schimba viei in bine. Aceast aciune va avea loc pe data de 10 decembrie, la ora 17:00.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.