Setari Cookie-uri

Cercetatorii norvegieni: Triada yoga-respiratie-meditatie creste imunitatea!

Yoga este o practica profunda. Inseamna mai mult decat o salteluta, un echipament colorat si fashion, si posturi care la prima incercare par extrem de dificile.

Andreea Billig Autor: Andreea Billig

Andreea Billig este scriitoare, autoare a best-seller-ului "I Choose Love: Overcome Your Fears To Attract The Life You Want." Practica fitness, terapii alternative, mindfulness si yoga de sapte ani.

_______

Daca ne intoarcem la radacinile sale, descoperim ca yoga este o cautare mistica ce isi are originile in ezoterismul secret hindus.

Pentru inteleptii de atunci, care i-au dat nastere, dar si cei de acum, yoga a fost si ramane o stiinta sacra. Rolul acestia este de a accelera vindecarea, pregatirea si purificarea mintii, corpului si spiritului pentru a putea a atinge stadii avansate de constienta si prezenta. Asadar, nu este deloc o surpriza faptul ca un recent studiu norvegian publicat in prestigioasa publicatie medicala PLOS One a demonstrat ca doar doua ore de practica yoga in care se combina posturile (asanele) cu respiratia profunda si o scurta meditatie genereaza schimbari pozitive in corp pana la nivel genetic.

Citește și:

Foto interior si prima pagina lkoimages / Shutterstock

Imbinand in mod fericit stiinta si spiritualitatea, cercetatorii au descoperit ca celule mononucleare din sangele periferic sunt afectate in mod pozitiv de combinatia yoga-respiratie- meditatie, o combinatie pe care am intalnit-o si in clasele de yoga din Romania. Spre exemplu, clasele de yoga la care particip incep intotdeauna cu o scurta meditatie si se incheie cu cateva minute de relaxare si respiratie profunda.

Celulele mononucleare joaca un rol important in reglarea si echilibrul sistemului imunitar precum si a altor procese importante din corp care influenteaza mai multe organe precum si tractul digestiv. Datorita relatiilor complexe, in cascada, dintre diferitele celule si procese din corp, cercetatorii norvegieni speculeaza ca efectele acestora sunt de fapt cu mult mai puternice decat au reusit sa masoare cu ajutorul instrumentelor stiintifice de care dispun.

Citește și:

Rezultatele cercetarilor corespund experientelor subiective traite in timpul unei clase de yoga complexe, care include toate cele trei elemente. La finalul acestiea, participantii spun ca se simt de la "extraordinar" la "foarte fericiti."

Ceea ce este foarte important insa, este faptul ca cercetatorii norvegieni au reusit sa cucereasca un nou teritoriu demonstrand stiintific legatura obiectiva, biologica dintre starea de bine si yoga, precum si faptul ca aceasta practica are un impact pozitiv si masurabil asupra sistemului imunitar.

Vizionare placuta


Kudika
8 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.